donderdag 26 november 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Inschrijving 39e NN Marathon

26 september 2018 (door de Redactie)

De inschrijving voor de 39e editie van de mooiste, snelste en grootste marathon van Nederland, de NN Marathon Rotterdam, gaat donderdag 27 september om 14.00 uur van start. Op zaterdag 6 april 2019 start het marathonweekend traditiegetrouw met de NN Kids Runs en de AD City Run Rotterdam. Zondag 7 april 2019 staan tienduizenden deelnemers aan de start van de ¼ Marathon Rotterdam, de NN Marathon Rotterdam en Business Runs.

Finish blijft in 2019 op de Coolsingel
De organisatie is verheugd, na uitstekende samenwerking met de Gemeente Rotterdam en haar diensten, te kunnen melden dat de Coolsingel ook de komende editie het bruisende middelpunt blijft van het marathonweekend.


Op zaterdag starten en finishen de jonge sportievelingen traditiegetrouw op de befaamde Coolsingel tijdens de NN Kids Runs 1 km en 2,5 km, gevolgd door de AD City Run Rotterdam over een parcours van 4,2 km. Zondag klinkt het startschot voor de ¼ Marathon Rotterdam om 9.30 uur aan de Burgemeester van Walsumweg. Om 10.00 uur starten de marathonlopers en business runners na het succes van vorig jaar wederom aan de voet van de iconische Erasmusbrug om de klassieke marathonafstand van 42,195 km af te leggen. Alle deelnemers kunnen op zowel de zaterdag als de zondag door de vele toeschouwers als helden onthaald worden op de heroïsche Coolsingel.

#demooiste
Geen andere Marathon in Nederland kan de sfeer en ambiance van Rotterdam evenaren. De iconische Erasmusbrug, de beroemde Coolsingel en het magische Kralingen. Dit zijn momenten die de lopers nooit meer zullen vergeten. De organisatie is trots op haar stad, trots op de Marathon en wil dat gevoel met lopers, vrijwilligers, gemeente, partners en toeschouwers delen met #demooiste.

LINDA.foudation
In 2019 neemt de LINDA.foundation een belangrijke plek in als goed doel bij het evenement. In Nederland leeft één op de negen kinderen in armoede, in Rotterdam zelfs één op de vier. Steeds meer gezinnen moeten een beroep doen op de schuldsanering. Deze gezinnen wil de LINDA.foundation tot steun zijn en hen jaarlijks wat onbezorgde momenten bezorgen. Alle deelnemers kunnen bij hun inschrijving geld doneren of een eigen actiepagina aanmaken en zich laten sponsoren.

Inschrijving
In totaal worden in het marathonweekend 45.000 lopers verwacht. Voor de NN Marathon Rotterdam en de ¼ Marathon Rotterdam geldt een maximum aantal deelnemers. De verwachting is dat, net als voorgaande jaren, de startbewijzen voor de twee zeer populaire afstanden snel uitverkocht zullen zijn.

De inschrijving opent donderdag 27 september om 14.00 uur via www.nnmarathonrotterdam.nl.

Deel dit bericht met je vrienden!