donderdag 19 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

In september fietsflat bij Centraal Station

2 maart 2009 (de redactie)

Aan de noordzijde van het Centraal Station komt uiterlijk in september dit jaar een fietsflat. Dat laat het college van B&W weten in antwoord op schriftelijke vragen van GroenLinks.

De tweelaagse fietsenstalling biedt ruimte aan 1245 fietsen, waarvan 605 onbewaakt en 640 bewaakt. De totale stallingcapaciteit aan de noordzijde van het Centraal Station neemt daarmee toe tot 2374 plaatsen (waarvan 640 bewaakt).

Raadslid Arno Bonte (GroenLinks), die de problemen met het fietsparkeren aan de noordzijde van het Centraal Station regelmatig op de politieke agenda zette, is blij met de komst van de fietsflat. Hij suggereerde het college om de oplossing in de hoogte te zoeken. ,,Op de grond was er geen ruimte meer voor extra fietsparkeerplaatsen; een fietsflat is dan de ultieme oplossing. Als het niet in de breedte kan, moet het uit de lengte komen.”

Uit tellingen van GroenLinks blijkt dat ondanks eerdere uitbreiding van het aantal fietsparkeerplaatsen de capaciteit aan de noordzijde van het station te klein is. De fietsflat zal aan dat probleem voorlopig een eind maken. ,,Maar”, zegt Bonte ,,het aantal fietsers groeit in Rotterdam nog steeds met zo'n vier á vijf procent per jaar. Als de capaciteit in de toekomst weer te krap wordt, moeten we niet schromen er nog een verdieping op te zetten.”

 

Deel dit bericht met je vrienden!