zondag 22 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

In Holland staat een kerk

1 september 2017 (de Redactie)

Het protestantisme viert zijn 500ste verjaardag. Ter gelegenheid daarvan komt de EO met de eenmalige muziekspecial ‘In Holland staat een kerk’ die op 31 oktober om 20.30 uur wordt uitgezonden op NPO 1. ‘In Holland staat een kerk’ laat zien wat 500 jaar protestantisme ons land heeft gebracht en hoe onze cultuur hierdoor is gevormd. (Foto: Rinus Vuik)

Opname
Op woensdag 6 september aanstaande is de opname van dit unieke tv-event. In de Laurenskerk in Rotterdam komen de verhalen van vijfhonderd jaar protestantisme tot leven door 3D-videomapping en livemuziek van Stef Bos, Leona Philippo, het Radio Filharmonisch Orkest en de Eric van Tijn Band.


De presentatie is in handen van Jörgen Raymann en Andries Knevel. 'In Holland staat een kerk' is de eerste Nederlandse tv-productie die videomapping op deze schaal en in combinatie met televisie toepast. De ruim 1.000 kaarten voor deze opname waren binnen vier weken uitverkocht.

Te gast
De deuren zijn open van 19.45–20.20 uur. De opname begint om 20.30 uur. Het programma is rond 22.30 uur afgelopen. Bij dit evenement zijn geen zitplaatsen.

Locatie
Het evenement vindt plaats in de Laurenskerk Rotterdam. Adres: Laurenskerk, Grotekerkplein 27, 3011 GC Rotterdam.

Foto: Rinus Vuik.


Deel dit bericht met je vrienden!