woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Ib Haarsma vertrekt; RTV Rijnmond zoekt nieuwe hoofdredacteur - hier de vacature

5 januari 2020 (de redactie)

Over de organisatie
Sinds 1983 op de radio. Sinds 1997 op TV. Als publieke omroep en als calamiteitenzender.
Wij zijn altijd betrokken bij de regio. Wij zijn begaan met de inwoners. Wij zijn trots op onze historie en de rol die we hebben in de regio.

Wij staan altijd aan
Wij zijn bereikbaar en toegankelijk. Wij zijn op de hoogte. Zitten in de haarvaten van ons zendgebied met onze regioverslaggevers en specialisten. Dat onderscheidt ons van nationale en internationale mediabedrijven. Wij houden de boel ook in de gaten. Doen verslag. Stellen zaken aan de kaak. Zijn kritisch. Dat is wat een publieke omroep doet. Dat is wat mensen in de regio van ons verwachten: Onafhankelijke journalistiek. Betrouwbare informatievoorziening.

Wij staan midden in de samenleving. Wij zijn daar waar het gebeurt. Cross-mediaal, via radio, tv, en online willen we altijd en overal in contact zijn met ons publiek. Met verhalen, reportages en actualiteiten vóór en mét bewoners en met partners in de regio. Met specifieke formats. Impact maken met onze informatie- & nieuwsvoorziening. Bereiken en beraken. Met de Rotterdamse slag, met relativeringsvermogen en humor. Dat is hoe wij te werk gaan.

Wij zoeken een hoofdredacteur die deze instelling deelt. Jij herkent de bewegingen in de samenleving en ziet dat er nieuwe wegen bewandeld moeten worden om de mooie verhalen te halen en deze relevant te maken voor onze doelgroepen.

Hoofdredacteur

De afdeling en de werkzaamheden
Onze hoofdredacteur is sterk inhoudelijk gedreven en heeft een hoge mate van journalistieke bagage, verkregen door meerjarige ervaring in een leidinggevende positie in een redactionele organisatie. Vanzelfsprekend heeft onze hoofdredacteur visie op de ontwikkelingen van het kijk-,lees- en luistergedrag van ons publiek en daarmee ook een uitgesproken visie op het online-domein.

Als hoofdredacteur weet je dat de online en sociale kanalen voor een modern mediabedrijf primair zijn. Televisie en radio zijn secundair.

De hoofdredacteur die wij zoeken weet wat er in de regio leeft en is daarom geworteld in de regio Rijnmond, heeft aantoonbare, overtuigende binding met deze regio en/of is bereid binnen afzienbare tijd naar onze regio te verhuizen. Je kent de dynamiek en kracht van de regio.

Je durft strategische keuzes te maken en kunt het bestaande mediabeleid door ontwikkelen en vertalen tot grootse resultaten die als voorbeeld dienen voor andere regionale omroepen.

Je bent verantwoordelijk voor alle content van Rijnmond die via de diverse platformen en distributiekanalen wordt verspreid. Het is dan ook van belang dat je de verschillende redacties en afdeling goed kunt laten samenwerken. Als lid van het MT participeer je actief in de strategievorming van ons mediabedrijf en rapporteer je aan de algemeen directeur. Je stuurt (in)direct de afdelingen nieuws, sport, externe projecten en planning & productie aan. Je bent in staat Rijnmond als boegbeeld te vertegenwoordigen. Je bent verantwoordelijk voor commerciële en inhoudelijke samenwerkingen met derden binnen de kaders van de mediawet.

Wat zijn je kwaliteiten?

 • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en hebt minimaal vijf jaar relevante werkervaring in een soortgelijke functie;
 • Je bent een visionair en weet als geen ander hoe het werkt op het gebied van online en sociale media;
 • Je bent een content strateeg met een brede crossmediale achtergrond;
 • Je hebt een krachtige persoonlijkheid en passie voor het vak;
 • Je durft gebaande paden los te laten;
 • Lef, scherpte en creativiteit dat zijn jouw karaktereigenschappen;
 • Je kunt het optimale uit gedreven professionals halen;
 • Je kunt deals met partners maken op basis van concepten en inhoudelijke plannen en programmaparticipanten werven ten behoeve van extra fondsen voor het media-aanbod;
 • Je bent dynamisch, voortdurend in een verandermodus en een trendsetter;
 • Kennis van en ervaring met de mediawet is vereist;
 • Je bent strategisch en hebt gevoel voor branding/marketing;
 • Je bent outputgericht.

Ons aanbod

Wij bieden een afwisselende en uitdagende fulltime functie van 36 uur per week in een professionele, creatieve omgeving met een prettig team van collega’s. Salariëring en overige arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao voor omroeppersoneel. Een leaseauto, mobiele telefoon en laptop zijn onderdeel van de arbeidsvoorwaarden. De standplaats is Rotterdam.

Aanstelling geschiedt vooralsnog voor de duur van een jaar, met op termijn uitzicht op een aanstelling voor onbepaalde tijd.

Ben je enthousiast geworden?

Stuur dan jouw cv en motivatiebrief naar: HR@Rijnmond.nl.

 

Een assessment maakt mogelijk onderdeel uit van de selectieprocedure. Voor meer informatie kun je telefonisch contact opnemen met Bert Klaver (algemeen directeur) via bert.klaver@rijnmond.nl of 010-717 5 707.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Ib Haarsma, de foto is van Twitter

Lees meer over:

RTV Rijnmond
Deel dit bericht met je vrienden!