woensdag 18 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Ib Haarsma benoemd tot hoofdredacteur RTV Rijnmond

12 juli 2017 (de redactie)

Vandaag kondigt RTV Rijnmond aan dat Ib Haarsma (42) met ingang van 1 september 2017 is benoemd tot hoofdredacteur van RTV Rijnmond. Haarsma is momenteel eindredacteur Radio en Televisie bij Omroep WNL en volgt Johan de Koster op, die later dit jaar met pensioen gaat.

Bert Klaver (Algemeen Directeur van RTV Rijnmond): "Ik ben blij met de komst van Ib die een uitgesproken gevoel heeft voor toekomstige ontwikkelingen in de media.

Ik heb er het volste vertrouwen in dat deze gedreven allround mediaman de redactie van RTV Rijnmond een volgend tijdperk zal inleiden.

Ik wens hem veel succes in zijn nieuwe functie”.

Ib Haarsma over zijn volgende stap: “RTV Rijnmond zit momenteel in een transformatie waarbij we met onze Online-, Radio- en TV- programmering dichter bij de consument willen

gaan staan. Ik heb erg veel zin in deze uitdagende functie bij RTV Rijnmond en draag er graag aan bij om de regionale journalistiek op een hoger plan te krijgen”.

Ib Haarsma werkte als Radio- en TV verslaggever bij de regionale omroep NH, klom op tot eindredacteur bij RTL4 en SBS, en is momenteel eindverantwoordelijk eindredacteur

RTV bij Omroep WNL. In 1999 voltooide Haarsma de opleiding Journalistiek en Communicatie aan de Chr. Hogeschool Windesheim te Zwolle.

(Op de foto links: Ib Haarsma, nieuwe hoofdredacteur. Rechts Bert Klaver, algemeen directeur)

 

Lees meer over:

journalistiek
Deel dit bericht met je vrienden!