vrijdag 25 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Huldiging Hollandse hockeyteams

22 juni 2014 (door Zettie Leeuwenburgh)

De twee Nederlandse Hockeyteams, die zo'n prachtige prestatie neerzetten tijdens het WK Hockey 2014 in Den Haag, zijn zonder dat er van te voren veel ruchtbaarheid aan was gegeven donderdag in Den Haag gehuldigd. Burgemeester Jozias van Aartsen sprak zowel het dames- als het herenteam toe op het drijvende podium van het Festival Classique op de Haagse Hofvijver.

Aanwezigen konden de beide teams vanaf een ponton toezwaaien en kregen later de gelegenheid handtekeningen onder beide hockeyteams te verzamelen. Foto's: DenHaag.nl

Zoals bekend won het nationale Oranje damesteam goud en de wereldtitel door de 'Aussies van down-under' te verslaan met 2 - 0.
De Nederlandse heren veroverden zilver na door het Australische team jammerlijk te zijn verslagen met maar liefst 6 - 1.

Naomi
Tijdens de huldiging roemde burgemeester Van Aartsen vooral hockeyster Naomi van As, die in Den Haag woont. Zij kreeg de Stadspenning van Den Haag voor haar grote inzet voor en het stimuleren van de Haagse sport.
Aanwezigen konden de beide teams vanaf een ponton toezwaaien en kregen later de gelegenheid handtekeningen onder beide hockeyteams te verzamelen.

Herzberger
De twee Rotterdammers met een 'oranje hart' in het Nederlandse herenteam, tweede- en reserve keeper Pirmin Blaak, die ook eenmaal in actie kwam, en spits Jeroen Herzbergen, zijn gisteren in Rotterdam nog eens extra in het zonnetje gezet.
Zij werden onderscheiden met de Faas Wilkes-prijs van de gemeente Rotterdam. Pirmin Blaak is eerste keeper van HCR, waar ook Herzbergen hockey speelt in het eerste mannenteam.

 

Deel dit bericht met je vrienden!