woensdag 23 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Hollands goud blinkt toch uit

2 maart 2010 (door de redactie)

Nederland, met in totaal 8 Olympische medailles en tiende op de wereldranglijst heeft het helemaal niet zo slecht gedaan. Misschien is het alleen maar in het licht van de overspannen verwachtingen die de hossende Oranjeklanten bij het schaatsen en voetballen altijd weer met zich meezeulen tegengevallen.

Een kleine rekensom leert echter dat Nederland behoorlijk heeft gepresteerd. 8 medailles op 16 miljoen inwoners betekent een medaille per 2 miljoen Nederlanders. Het bijzonder goed presterende Duitsland komt met 30 medailles uit op een medaille per 2,6 miljoen inwoners.

Topland Canada is inderdaad een echte topper met een medaille per 1,3 miljoen inwoners.

Landen met een behoorlijke wintersporttraditie zoals Italie en Frankrijk bungelen toch pijnlijk onderaan. Om nog maar te zwijgen van onze Britse vrienden aan de overzijde van de Noordzee. Een negentiende plaats met zegge en schrijve een enkele medaille per alle 60,6 miljoen Britten.

Maar wanneer Sven Kramer dat wisselgeld wel in zijn zak had gestoken dan waren we zelfs met 9 plakken uitgekomen op een medaille per 1,777.777 miljoen Nederlanders.

Oranje boven dus.

 


 

Deel dit bericht met je vrienden!