woensdag 29 september 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Kasja Ollongren en de papieren Bld. Nos jeugdjournaal via YT

Hoge resolutiefoto's en corona: Koolmees en Van Ark nieuwe verkenners kabinetsformatie

26 maart 2021 (Ronald Glasbergen)

Versprekingen, Freud dacht dat ze iets over het onderbewustzijn vertelden. Zo'n fout dat een van de verkenners met haastig bjeengegaarde documenten naar buiten komt en ze zichbaar onder de arm draagt. De camera's snorren. Tig megabytes resolutie per opname. Hé daar staat een stukje tekst . Even kijken wat erop staat. Aantekeningen als 'Linkse partijen houden elkaar niet echt vast'.

High res fotografie en corona doen verkenners formatie in het stof bijten 

Ollongren had haast , ze was eerder positie getst op corna en moest in quarantaine. Desondanks niet echt slim van Kajsa Ollongren om daar zo open bloot mee naar buiten te lopen. Niet in de tijd van high res fotografie en een brisant politiek klimaat. Brisant? Ja vooral, in een periode waarin iedere partij buiten zijn huid zo duur mogelijk wil verkopen. Over het CDA staat er onder meer ‘CDA/keuze Hoekstra post in kabinet’ en 'positie Omtzigt, functie elders'.

Alles dankzijj hoge resolutie camerawerk van onze politieke paparazzi (en dat is hier niet negatief bedoeld). Een politicus, een minister en formatieverkenner moet weten wat wel en niet kan. Dat weet Ollongren best wel, dus is dit een moeilijk te verteren fout. Alle in het zichtbare document genoemden, de linkse partijen, Wopke Hoekstra en -indirect- Ayfer Koc echtgenote van Pieter Omtzigt, reageerden boos.

Dat gebeurde allemaal donderdag overdag. Intussen zijn alweer twee nieuwe verkenners voorgedragen door VVD en D66. Het zijn Tamara van Ark (VVD) en Wouter Koolmees (D66). Ze zijn intussen al benoemd door Kamervoorzitter Khadija Arib. Deze affaire lijkt  het begin van hun verkenning niet makkelijker te maken. Duidelijk is dat de deur van de achterkamer goed dicht moet blijven.

Zie ook:

Lees meer over:

formatie kabinet
Deel dit bericht met je vrienden!