woensdag 20 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

1e Pijnackerstraat op de hoek café Centraal. Foto 1Veertje cc

Noorderdicht: Het Oude Noorden op een bierviltje

14 november 2020 (een van onze medewerkers)

In duizenden woningen van het Oude Noorden viel deze week een bierviltje van Het Noorderdicht in de bus. De horeca is deze herfst gesloten dus komt het café naar je toe, zo is het idee van initiatienemer en trekker van het project Edwin de Voigt.

Alles past

Op het bierviltje kan een gedichtje of een quote over het Oude Noorden geschreven worden. De gedichten komen op kunstwerken achter de ramen van winkels en gesloten horeca in het Oude Noorden. Dit wordt dan weer een route die door bewoners met een app zelfstandig kan worden bewandeld.

Noorderdicht viltje 

Telefoonnummer & gedicht

‘In een café past alles altijd op een viltje; de verbouwing van de zolderkamer, de uitleg van een verkeerssituatie of het telefoonnummer van een scharrel, dus waarom geen gedicht?’. Aldus initiatiefnemer Edwin de Voigt van Rotterdam Revoluties. Bewoners kunnen een gedichtje schrijven over vroeger en nu, hun favoriete café, club, plein, straat, winkel of persoon in het Oude Noorden. Tot 30 november kunnen ze die op de bus doen bij één van de buurthuizen in het Oude Noorden of mailen

Online en in de etalage

Kunstenaars, dichters en ontwerpers uit de buurt worden betrokken om het Oude Noorden op haar best uit te lichten. Samen gaan ze het Noorderdicht van bewoners laten schijnen. De gedichten worden online gepubliceerd maar er worden ook hele grote viltjes van gemaakt met telkens een ander gedicht van een bewoner erop met een toepasselijk ontwerp erbij. Het worden echte kunstwerken. Deze komen dan te hangen achter de ramen van tientallen winkels en (tijdelijk gesloten) cafés en restaurants in het Oude Noorden.

Tenslotte wordt hier een wandeling van gemaakt, langs de gedichten bij de prachtige zaken en pareltjes van het Oude Noorden. Iedereen kan de wandeling zelfstandig maken met behulp van de Noorderdicht Vers App die in december zal verschijnen.

Tot 30 november kunnen (oud-) bewoners uit het Oude Noorden de viltjes met gedichten in de bus doen bij buurthuizen Mozaïek, het Klooster en Noordplein12 of een foto ervan mailen naar noorderdicht@gmail.com. Een digitaal viltje kan ook worden ingestuurd via Noorderdicht op Facebook en de site revolutie.tv.

Zie ook:

Lees meer over:

Oude Noorden horeca
Deel dit bericht met je vrienden!