zaterdag 23 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Screenshot uit de YT- video

Het Noordelijk lijstrekkersdebat (+video)

9 februari 2021 (de redactie)

Natuurlijk waren al langer de tekenen zichtbaar van de ontbrandende verkiezingsstrijd, maar nu is het dan echt begonnen. En wel met het Noordelijk Lijstrekkersdebat 2021 op 8 februari, georganiseerd door het samenwerkingsverband Noord Nederland en drie noordelijke kranten te weten: Het Friesch Dagblad, Het Dagblad van het Noorden en de Leeuwarder Courant.

Deelnamen: Pieter Omtzigt (CDA), Lilianne Ploumen (PvdA), Tamara van Ark (VVD), Rob Jetten (D66), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Geert Wilders (PVV), Lilian Marijnissen (SP) en Jesse Klaver (GroenLinks). 

Zie hier het hele debat:

Er werd gedebatteerd over vijf Noordelijke thema's met landelijke uitstraling te weten: milieu en energie, jongeren, coronabeleid, landbouw en de rol van de overheid. 

Het dedat werd gemodereerd door Welmoed Sijtsma (WNL) en Nieuwsuur-presentator Eelco Bosch van Rosenthal. 

Als er een winnaar aangewezen zou moeten worden, dan zou dat zowel retorisch als inhoudelijk, Pieter Omtzigt zijn. Die had weliswaar de ondankbare taak het kabinetsbeleid tegen de goegemeente te verdedigen, maar vluchtte niet zoals Wilders, Marijnissen en Segers in simplistische argumenten maar bleef, zonder drogredenen, antwoord geven. 

 

 

 

 

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!