donderdag 19 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Please Baby Please Still IFFR

IFFR 2022 opent en sluit online met heel fysieke films

8 januari 2022 (Ronald Glasbergen)

Ook dit jaar wordt het IFFR, met dank aan corona, weer grotendeels online gehouden. De 51ste editie van IFFR 2022 gaat van 26 januari – 6 februari 2022 online.

Tijdens een persconferentie op vrijdag 7 januari heeft International Film Festival Rotterdam (IFFR) de 14 films onthuld die zijn geselecteerd voor de Tiger Competition van het festival. Ook maakte het festival de IFFR 2022 Selectie bekend die in Nederland van 26 januari tot en met 6 februari 2022 voor het publiek beschikbaar is op IFFR.com. Op het programma staan ​​titels in de secties Harbour, Limelight, Bright Future en Cinema Regained. 

Double Bill opening: Please Baby Please (feature) Stranger Than Rotterdam (kortfilm)

De openingsfeature en wereldpremière wordt Please Baby Please van Amanda Kramer. De film wordt voorafgegaan door de poppenfilm: Stranger Than Rotterdam with Sara Driver.

Die laatste is in woorden van het IFFR: 'een groezelig en hilarisch stukje filmgeschiedenis met in de hoofdrollen Jim Jarmusch, Mick Jagger en IFFR’s eigen Hubert Bals als poppen.' 

Amanda Kramer's  Please Baby Please heeft hoofrollen met Harry Melling (The tragedy of MacBethThe Queen's Gambit), Andrea Riseborough (Birdman)  en Demi Moore (G.I. Jane) in een film waar het festival over schrijft: 'Seksueel ontwaken, na kennismaking met een bende woeste gangsters. Met mooie bijrol van Demi Moore als vrouw die alles heeft.' 

Dragon Gate Inn  Foto IFFR

Dragon Gate Inn

Ook de slotfilm is bekend. Dat is Dragon Gate Inn van HongKong / Taiwan wuxia meester King Hu uit 1966. Dus nog zes jaar voor het IFFR in 1972 begon. 

en Big Talks with Amanda Kramer, Mathieu Amalric en Robby Müller Award-winnaar Sayombhu Mukdeeprom zijn ook aangekondigd.

De Tigeraward genomineerde films zijn:

Tiger Competition 2022 selection

  • Yamabuki, Yamasaki Juichiro, 2022, Japan/France
     

The Tiger Competition selection 2022 is now online. Click here to browse

 

Zie ook:

Lees meer over:

IFFR 2022
Deel dit bericht met je vrienden!