donderdag 19 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Heel Lansingerland getest op COVID-19

11 januari 2021 (de redactie)

Alle inwoners van de gemeente Lansingerland vanaf twee jaar gaan opgeroepen worden om zich te laten testen op COVID-19. Dat is zojuist bekend gemaakt op een persconferentie op het gemeentehuis van Lansingerland. In de aan Rotterdam grenzende gemeente van circa 63.000 inwoners, zijn eerder rond een basisschool in de gemeente enkele tientallen besmettingen met de veel besmettelijker Britse variant van het coronavirus vastgesteld.

'Britse variant' aanleiding

Door de hele bevolking te testen van de gemeente die een samenvoeging is van Berkel en Rodenrijs, Bleiswijk en Bergschenhoek, willen GGD Rotterdam-Rijnmond en Erasmus MC te weten komen hoe ver het virus zich verspreid heeft in de bevoking en het daarna te kunnen isoleren. Door positief geteste personen op te roepen in thuisisolatie te gaan kan de verdere verspreiding van het virus tot staan gebracht worden.

In het momenteel ernstig getroffen Groot Brittanië zijn mogelijk de ziekenhuizen, ondanks de strenge lockdown, aan het eind van deze week al niet meer in staat om de stromen nieuwe patienten op te vangen. 

Foto Persconferentie in Lansingerland Foto Michiel72 cco

Zie ook:

Lees meer over:

COVID-19 corona gezondheid
Deel dit bericht met je vrienden!