dinsdag 14 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Gratis trap naar Rotterdams hemel

22 mei 2016 (door de redactie)

De stad Rotterdam heeft vanaf half mei tot en met half juni een nieuwe blikvanger: een gigantische trap met 180 treden vanaf het Stationsplein, pal voor het Groot Handelsgebouw. De steigerinstallatie, naar een idee van architectenbureau MVRDV, is een knipoog naar 75 jaar wederopbouw van de stad, dat dit jaar wordt gevierd met de manifestatie Rotterdam viert de stad! De trap is op 16 mei officieel geopend door burgemeester Ahmed Aboutaleb en blijft staan tot 12 juni. Iedereen is van 10.00 tot 22.00 uur welkom voor een bezoek. De entree is gratis.

De komst van de trap past geheel in de Rotterdamse traditie om mijlpalen van de wederopbouw te vieren. Grote manifestaties leveren vaak mooie uitkijkpunten op, zoals de Euromast voor de Floriade in 1960 en de kabelbaan over de Coolsingel voor C70. ,,Nu maken we een trapje omhoog, zodat je kunt zien wat we van Rotterdam hebben gemaakt. Je ziet de havenkranen, de nieuwe stad, Noord en Blijdorp. Plezier voor iedereen’’, aldus Anouk Estourgie van Rotterdam viert de stad!

De traptreden zijn er dan ook vooral geplaatst om van het uitzicht te genieten. Dat kan bovenop het Groothandelsgebouw, dat wordt ingericht als uitkijkpost over de stad. Daar gaat ook de voormalige bioscoop Kriterion tijdelijk open voor een gevarieerd aanbod aan films, debatten en voorstellingen. Verder is er een horecagelegenheid en een informatiepunt van de manifestatie Rotterdam viert de stad!

Bron: Rotterdam viert de stad. Foto's: Rinus Vuik

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven