donderdag 23 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Goed verhaal

21 juni 2017 (de redactie)

Uitnodiging donderdag 22 juni 13:00 uur.

Eerst even voorstellen voor wie ons nog niet kent: wij zijn Daniela en Merel van het Europese project Commonfare* dat je kan zien als een update van onze bestaande welvaartsstaat. Commonfare wordt een online platform waar samenwerking, experiment en solidariteit centraal staan en waar een belangrijke rol is weggelegd voor verhalen. Samen met jou willen we nieuwe oplossingen bedenken voor dagelijkse problemen en de sociale zekerheid beter regelen.

Goede verhalen helpen hierbij!

Op donderdag 22 juni organiseren we de eerste workshop over Storytelling: wat is eigenlijk een goed verhaal?

Tijd: 13.00 - 15.00 uur

Locatie: De Nieuwe Gaffel, Gaffelstraat 63, Rotterdam
Met: Paolo Lopez van de Rotterdamse Sociale Alliantie (RoSA!)

Het vertellen van verhalen gaat een belangrijk onderdeel van ons Commonfare online platform worden. In een wereld die wordt gedomineerd door kille informatie, feiten en cijfers, zijn het juist de verhalen die mensen elkaar vertellen die er echt toe doen. Het zijn verhalen die ons raken en in beweging brengen. Door het vertellen van verhalen en luisteren naar verhalen komen we weer in contact met elkaar, onszelf en de wereld om ons heen. Verhalen geven kracht als iedere stem telt...

Tijdens deze eerste workshop over Storytelling gaat het vooral over alledaagse verhalen zoals je die tegenkomt in de buurtkrant, op Facebook of op Oude Westen TV. We gaan met elkaar onderzoeken wat nou een goed verhaal is en hoe we die verhalen kunnen gebruiken om het Commonfare platform en onszelf sterker te maken.

Doe je mee? Deelname aan de workshop is gratis. Wij zorgen voor koffie, thee en koekjes! Je kan je aanmelden door een appje te sturen naar 06 41 28 07 01 of met een mail aan merel@commonfare.net.

In principe kan iedereen meedoen, maar we zijn ook op zoek naar mensen die handig zijn met internet. Tijdens de workshop zullen enkele van onze collega's uit Europa aanwezig zijn. Na de zomervakantie volgen meer workshops over Storytelling!

* Wij werken binnen Commonfare nauw samen met bestaande lokale netwerken en organisaties, zoals de Rotterdamse Sociale Alliantie (ROSA!), Wmo Radar en de Nieuwe Gaffel.

 

Deel dit bericht met je vrienden!