zaterdag 8 mei 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

God, marketing en de erfenis van Pim

20 december 2013 (de redactie)

De Rotterdamse Debatnacht op 21 december in Arminius, moet een mix van uitgaan en serieus debat worden. Mee doen onder andere opiniesite Joop, Arminius zelf en avantgarde-club Worm. De debatthema’s en line up van deelnemers beloven wat. Om 20.00 uur is de aftrap met ‘De Erfenis van Pim Fortuyn’. Publicist Dick Pels, Marten Fortuyn (broer van Pim) en VVD raadslid George van Gent gaan in debat met elkaar en het publiek.

Anarcho-kapitalist Frank Karsten, auteur van ‘De Democratie Voorbij’ gaat in tégen de democratie. Neemt de marketing, het gebruik van slimme verkooptrucs, de macht over in het land? Daarover praten Atze de Vrieze (VPRO), marketeer Just Boon en politicus Jos Verveen van D66.

Er is een nieuw argument tegen de ontkenning van het bestaan van God. Filosoof Emanuel Rutten pareerde tot nu kritiek op zijn stelling met enig gemak. Zal collega filosoof Bas Haring beter slagen om gaten te schieten in het nieuwe pro-God argument?

Racisme
Wordt Nederland racistischer? Worden wij, wordt Nederland, wordt de wereld gemanipuleerd door marketing waardoor we niet meer weten wat echt is en wat niet? Worden creatieven uitgebuit? Professor Jan Rotmans, metamodernist Robin van den Akker, de professor hoogleraar Molenaar, schrijver en universiteits docent Prins, historicus Zihni Özdil, professor Wiep van Bunge en ingewandenexpert Maikel Peppelenbosch spuwen hun gal over toestanden in het land.

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!