vrijdag 27 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Gigantisch fiasco basisschool het Open Venster

6 september 2017 (de Redactie)

Gigantisch fiasco voor de Rotterdamse gemeentekas als ook voor de kinderen van het Open Venster

De gemeente Rotterdam gaat voor 15 miljoen het schip in met het fiasco bij basisschool het Open Venster. Leo Bruijn vroeg hier in juli al een debat over aan toen bleek dat ook de laatste aannemer de handdoek in de ring gooide. “Meerdere malen is er door het college bij hoog en laag beweerd dat het geen experimentele houtbouw was. Nu blijkt echter dat geen aannemer zich er meer aan wil wagen. De Rotterdamse belastingbetaler is voor 15 miljoen de dupe en ook de kinderen van de school zijn zwaar de pineut!”, aldus de fractievoorzitter.


Begin juli vroeg de PvdA fractie een debat aan in de Rotterdamse raad naar aanleiding van een alarmerend bericht over de afbouw van basisschool het Open Venster in Rotterdam-Lombardijen. De afbouw van de school kwam in gevaar, omdat er geen bedrijven hadden ingeschreven op de aanbesteding. Reden genoeg om het college hierover aan de tand te voelen. Vooral nu ook nog blijkt, uit het zojuist verschenen bericht van het college, dat de school waarschijnlijk nooit meer in deze vorm wordt afgebouwd. Was er al eerder een bedrag van ongeveer 7,5 miljoen euro afgeschreven, nu zal dat oplopen naar 15 miljoen euro; “En dan hebben we nog steeds geen nieuwe school.” Ook zal de vertraging in oplevering met zo'n drie jaar toenemen.

Los van de financiële malaise hebben ook de kinderen die naar deze school zouden gaan geen nieuw onderkomen. “Alles bij elkaar gezien is dit een gigantisch fiasco.” Met deze nieuwe feiten en de nog vele onbeantwoorde vragen is het voor de PvdA niet mogelijk om hier donderdag 7 september een volwaardig debat over te voeren.

Foto: Sjaak Verboom

Deel dit bericht met je vrienden!