vrijdag 27 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Gewone Rotterdammer mijdt feest Opstelten

15 december 2008 (een van onze verslaggevers)

De vertrekkende burgemeester Ivo Opstelten is duidelijk populairder onder Rotterdamse zakenlieden, dan onder de ‘gewone’ Rotterdammers. Van de 1500 beschikbare VIP-kaarten voor zijn afscheid in Ahoy aanstaande vrijdag zijn er 1450 verkocht tegen de prijs van 500 euro per stuk.

Ze zijn overwegend gekocht door zakenlieden, die de burgemeester hoog hebben zitten. Zij krijgen vooraf een exclusief diner in een VIP-ruimte aangeboden en krijgen de beste zitplaatsen Ahoy in toegewezen.


Aanvankelijk was het de bedoeling dat de overige 5000 kaarten voor een laag bedrag zouden worden verkocht. De belangstelling daarvoor was zo klein, dat is besloten ze gratis weg te geven aan houders van de Rotterdam Pas. Tot nu toe laten deze minder draagkrachtige Rotterdammers het behoorlijk afweten. De organisatie heeft nog steeds meer dan voldoende kaarten over. Aanvankelijk konden de pashouders tot 12 december een gratis kaartje afhalen. De termijn is inmiddels verlengd tot 16 december. Een enkele slimmerik heeft zijn kaartje tegen elk aannemelijk bod op Marktplaats aangeboden. Tot nu toe is er geen enkel bod uitgebracht.

Theo Coskun (voorheen Cornelisse), fractievoorzitter van de SP in Rotterdam, is zeer kritisch over het afscheidsfeestje voor Ivo. ,,De eersterangsburgers zitten met uitstekend zicht op het podium en de tweederangsburgers hoog op de ring. Ik gun Ivo Opstelten een waardig afscheid. In de raadszaal voor mijn part met een concert in De Doelen voor zijn intimi, maar dit mega-spektakel lijkt nergens naar. Dat hele gedoe met sponsortafels, die voor duizenden euro’s aan bedrijven worden verkocht is meer iets voor fundraisers in de Verenigde Staten of voor Rita Verdonk. Normaal doe je dit om geld te genereren voor een goed doel’’.

Deel dit bericht met je vrienden!