vrijdag 17 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Klaar voor de Brexit Afb. Havenbedrijf Rotterdam

Get Ready for Brexit Video

2 september 2020 (de redactie)

Vanaf 1 januari 2021 gelden er douaneformaliteiten voor al het goederenverkeer tussen de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk. Als haven van Rotterdam zijn wij hierop goed voorbereid. Bereid je ook voor op de douaneformaliteiten. Via Get Ready for Brexit is een ketenbrede oplossing voor Brexit in de Nederlandse havens ontwikkeld. Zo reist lading ook na de Brexit onveranderd snel via onze haven. Maak er gebruik van!

 Video Havenbedrijf Rotterdam

Het vervoer met het Verenigd Koninkrijk begint in 2021 altijd met een aangifte bij de Douane. Is dit gedaan, dan moeten deze douanedocumenten via Portbase (het Port Community System van de Nederlandse havens) digitaal worden voorgemeld bij de terminals. Bij alle ferryterminals en de meeste shortsea-terminals is deze digitale voormelding verplicht. Alleen dan kan de lading steeds snel de terminal op en af.

Géén digitale voormelding betekent géén toegang tot de terminal. Om dit te voorkomen, zijn in iedere logistieke keten goede afspraken nodig wie wat doet. Get Ready for Brexit heeft dat samengebracht in 5 eenvoudige stappen.

Het Verenigd Koninkrijk voert vanaf 1 januari 2021 grenscontroles in. Dat gebeurt in drie fases tot 1 juli 2021. Het bedrijfsleven heeft zo extra tijd om zich hierop in te stellen. Alle aanstaande grensprocedures – en de fasering hierin – zijn door de Britse overheid bijeengebracht in een uitgebreid document. Aan de hand van deze informatie weet u precies wat Brexit aan de kant van het Verenigd Koninkrijk gaat betekenen voor uw import en export. Lees de Border Operating Model PDF

Zie ook:

Lees meer over:

Economie Brexit haven
Deel dit bericht met je vrienden!