zaterdag 11 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Gestage groei in aantal bezoekers website

29 september 2013 (door de Redactie)

Op woensdag 2 oktober 2013 bestaat de Rotterdamse elektronische krant Rotterdam Vandaag & Morgen vijf jaar. Het aantal bezoekers stijgt vooral het laatste jaar gestaag. In de periode 23 augustus /22 september 2013 werd de site een kleine 4000 keer bezocht. Daarbij werden rond 10.000 pagina’s aangeklikt. In totaal loopt het aantal geklikte pagina’s aanzienlijk op. De laatste drie maanden werden artikelen, columns, foto’s en filmpjes bijna een half miljoen keer aangeklikt.


De topper was het artikel ‘Niks hand in hand voor een Kuip met 18.606 klikken. Maar ook de necrologie bij het overlijden van Rita Reys haalde met 10.209 klikken een tiende plek. In de top tien (meer dan 10.000 klikken) werden zo’n 115.000 klikken geregistreerd.

Hoofdredacteur/uitgever Geert-Jan Laan zegt over dit succes: ,,Het is de beloning voor ons beleid om hardnekkig alle hijgerigheid en hypes te vermijden. We noemen dat ’slow journalism’. Met een aantal voortreffelijke medewerkers besteden we veel ruimte aan de haven, economie, kunst, cultuur, politiek en steeds meer aandacht voor de factor beeld. Via de bijna dagelijkse rubriek Knipoog en vele columns mag er ook worden gelachen.”

De operatie is nog steeds verliesgevend maar die verliezen staan niet in verhouding tot de verliezen die dreigden toen in november 2008 de advertentiemarkt in elkaar klapte en met de papieren krant een wekelijks verlies van ongeveer € 15.000 zichtbaar werd. In overleg met de financiers is toen besloten te stoppen met de papieren krant waarbij alle op dat moment nog uitstaande rekeningen (drukkerij, distributie, redactie etc.) zijn betaald.

Gezien het redactionele succes is toen toch het besluit genomen met een beperkt budget door te gaan als elektronische krant. In de turbulente Rotterdamse mediawereld is nu een eigen plek veroverd.

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven