vrijdag 3 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Geheim wapen Oranje: De ‘Totalkrieg!’

13 juni 2012 (Jim Postma)

ROTTERDAM – Het was dus onze eigen ‘generaal’ Rinus Michels die in de tachtiger jaren de nieuwe slogan in de wereld bracht: ‘Voetbal is oorlog!’.

Hij was ook onze enige generaal die destijds de Duitsers op de knieën dwong en het EK-kampioenschap in 1988 voor het eerst in Nederlandse handen bracht.

Recentelijk werd de Hollander Arjen Robben te kakken gezet voor de hele Duitse natie doordat hij een keer een penalty miste voor zijn Bayern München. Met fluitconcerten en al van eigen clubleden en continue hoongelach tot op de dag van vandaag in de arrogante en nog steeds zeer nationalistische Duitse pers.

Na de onverdiende nederlaag van ons Nederlands elftal tegen Denemarken kopte een van hun kranten (‘Bildzeitung’) met een grote sneer naar ons: ‘Ha, ha, Hollanders, zo komen jullie er niet…’. En weer gebruikten zij als ‘Kop van Jut’ de arme Arjen Robben of dit allemaal zijn schuld was. In hun nog steeds sterk nationalistische euforie vergetend wat dezelfde Robben voor dit hele Bayern heeft betekend.

Maar nog steeds zingen diezelfde ‘Duitsers’ schaamteloos: ‘Deutschland, Deutschland, über alles…!’’

 

Schamen

Dat hebben dus ons nationale team en andere deelnemende EK-landen uitvoerig gezien in het voormalige concentratiekamp Auschwitz. Om je de pestpokke voor te schamen en dan maar blijven doorzingen: ‘Deutschland, über alles!’.

Het was in het midden van de Tweede Wereldoorlog de Duitse minister van Propaganda, Joseph Goebbels, die midden in een Deutsch Braun Münchnerhaus, brullend riep: ‘So, Sie wünchen der Krieg!’

Het marionettenleger van de nazikopstukken stonden als een man op en riepen in koor: ‘Jawohl! Lebe unserer Führer!’

En toen deed Joseph Goebbels er in een toespraak in februari in het enorme Berliner Sportpalast nog een schepje bovenop en brulde: ‘Ich frage euch: Wollt ihr den totalen Krieg?’

En dezelfde domme bruinhemden riepen, weer opstaande met rechterarm in Hiltergroet: ‘Jawohl. Wir wünchen den Totalkrieg! Sich Heil!’’

De Duitsers wisten toen al, in 1943, dat voor hen de oorlog reeds volledig verloren was. Joseph Goebbels, de ‘aartsleugenaar’ wist dit zonder meer, evenals natuurlijk de meer dan duivelse Adolf Hilter.

 

Underdog

En dezelfde arrogante nationalistische Duitsers roepen anno 2012 tijdens dit EK-voetbal eigenlijk hetzelfde. Vooral nu het gaat om ‘underdog’ Oranje! 'Het land dat wij als Duitsers lekker ooit hebben bezet (met alle massaslachtingen van dien).’ ‘Krieg ist Krieg, nichtwahr!’

 

Nou, wij van Oranje willen zeer graag, jullie ‘Totalkrieg!’

 

Maar beste Duitsers, vergeet alstublieft niet dat jullie de Eerste Wereldoorlog hebben verloren!

Dat jullie in de Tweede Wereldoorlog volkomen in de pan werden gehakt!

En in deze komende Derde Wereldoorlog er van jullie geen spaan meer overblijft!

 

Want op ‘Mittwoch’, geldt in geheel Nederland ‘woensdag gehaktdag!’

 

Deel dit bericht met je vrienden!