maandag 26 oktober 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Reclamedrukwerk internationaal fenomeen Foto Pretzelpaws cc

Geen ongevraagd reclamedrukwerk meer in Rotterdam

8 oktober 2020 (door de redactie)

De gemeente laat de regeling per 1 november definitief van kracht worden. Vanaf dan mogen verspreiders van drukwerk hun folders in Rotterdam niet meer huis-aan-huis bezorgen. Ze mogen reclame alleen nog in de bus gooien bij mensen die daar expliciet toestemming voor hebben gegeven met een ja/ja-sticker.

Hoger beroep

Dat kan nadat de gemeente Rotterdam een hoger beroep tegen de reclamebranche heeft gewonnen over het tegengaan van ongeadresseerde reclamefolders. Het gerechtshof Den Haag heeft vandaag bepaald dat Rotterdam ongeadresseerde reclame per direct mag weren.

Rotterdam had het nieuwe systeem eigenlijk al vanaf 1 april in willen voeren. In maart van dit jaar dwong brancheorganisatie MailDB via een kort geding echter uitstel af, maar nu krijgt de gemeente alsnog toestemming van de rechter voor het toepassen van de regeling. De gemeente zal de gemaakte proceskosten verhalen op MailDB. Ook zal Rotterdam de brancheorganisatie een rekening sturen voor de gemaakte verwerkingskosten van het papierafval in het afgelopen halfjaar.

3 miljoen kilo 

Wethouder Arno Bonte (Duurzaamheid) (GroenLinks) is erg blij met de uitspraak. 'We kunnen nu eindelijk werk maken van onze doelstelling om 3 miljoen kilo papierafval per jaar te besparen. Voor veel Rotterdammers wordt hiermee ook de ergernis weggenomen over de bergen ongevraagde reclame op de deurmat.'

Lees meer over:

reclame
Deel dit bericht met je vrienden!