woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Mike Ottink Foto courtesy Frank Taal galerie

Frank Taal galerie: Abstract realisme of algoritmische magie

6 september 2020 (de redactie)

Een duopresentatie door Diederick van Kleef en Mike Ottink. Analoog aan de titel zijn Ottink en Van Kleef schijnbare tegenpolen.

Maar in hun vriendschap maken ze onnavolgbaar vruchtbare creatieve wendingen. Een sparring-match met als resultaat: ideeën, schilderijen, geluidsopnames, noise, bandshows, optredens, tentoonstellingen, maaltijden, borrels, gezelligheid, verdeeldheid en verbroedering.

Hun eerste ontmoeting, 22 jaar geleden, in 'Sporadisch Antiquarisch', de toenmalige kunst-, cult- en curiosa boekhandel-galerie, van Van Kleef aan het Sarphatipark in Amsterdam. Ottink was op zoek naar een handboek over Derek Bailey, een obscure, Engelse, avant-garde en atonale jazz-noise-gitarist, en wonder boven wonder bij Van Kleef!

Diederick van Kleef  - foto courtesy Frank Taal galerie

Het is niet verwonderlijk, deze plek was een magneet voor creatievelingen, exposanten, hoarders, verzamelaars, academici en vip's. Het was een creatieve bron, springplank, discussieplaats en bibliotheek voor allerlei coole katten.

Ottink woont nog op het Sarphatipark, Van Kleef heeft al zijn bezittingen overgedragen naar landgoed 'La Brelandiere' in Frankrijk.

Hun ontmoetingen met merkwaardige ideeën, experimenten, beelden, geluid en taal gaan sindsdien ad hoc en op een geïmproviseerde manier verder. Nu het virus het toelaat, culminerend in een duo-show in de Rotterdamse kunstgalerie Galerie Frank Taal.

Te zien van 5 september - 11 oktober bij Galerie Frank Taal. (zie voor reguliere openingstijden de galerijwebsite)

Lees meer over:

beeldende kunst
Deel dit bericht met je vrienden!