maandag 6 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Fotoverslag van 23ste Metropolis Festival

4 juli 2011 (door Rinus Vuik)

Afgelopen zondag vond in het Zuiderpark de 23ste editie van het Metropolis Festival plaats, een muziekfestijn waar aankomende bands podium krijgen.

De meesten hiervan zijn afkomstig uit het circuit dat streeft naar een nieuw geluid in de popmuziek. Van de meer gevestigde bands was het optreden van The Deaf indrukwekkend.

Het stralende weer trok tienduizenden naar het Zuiderpark om tot in de avonduren te genieten van de muziek, de sfeer en/of de volop schijnende zon.

 

Het festival verliep zonder incidenten. Toch is het maar de vraag of het over twee jaar nog zal plaatsvinden, dit vanwege het feit dat de Gemeente Rotterdam een bijdrage van 50% van de kosten aan de politie-inzet bij de organisatie in rekening wil brengen.

Volgens festivaldirecteur Leo van der Velden zou dit door de organisatie niet kunnen worden opgebracht hetgeen het einde van Metropolis zou betekenen.

Dat zou, gezien het succes van dit festival, o.a. voor de liefhebbers van nieuwe muziekstromingen en opkomende bands wel erg jammer zijn.

 

Tekst en foto’s Rinus Vuik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IIIII

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven