vrijdag 25 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Fontijn pakt de Europese bokstitel

8 juni 2014 (door Zettie Leeuwenburgh)

Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis heeft een Nederlandse vrouw de Europese Kampioenstitel Boksen in de wacht weten te slepen.Het EK Boksen 2014 in Roemenie heeft bovendien Rotterdam weer stevig op de wereldkaart gezet. De Rotterdamse bokster Nouchka Fontijn (26) won zaterdag in Boekarest haar fel begeerde Gouden medaille in de klasse tot de 75 kg, waar zij op het EK Boksen 2011 in Rotterdam net naast greep. Toen won zij Zilver.

In maart kwam Nouchka Fontijn, na eerdere onenigheid over het trainingsprgramma, weer onder de vleugels van de Nederlandse Boksbond. In dat verband neemt zij tegenwoordig ook deel aan het intensieve, full-time trainen 'Papendal Projekt', dat vorig jaar van start is gegaan en onder leiding staat van de Britse bondscoach Nigel Davies. Daar heeft zij het technisch boksen goed onder de knie gekregen.

Nouchka Fontijn tijdens het 'sparren'.

Dat bleek wel uit de vele beoordelingen van de jury in Boekarest: 'De techniek is goed'. In eerdere rondes versloeg zij o.m. de Russin Yaroslava Jakoeshina, de Zweedse Anna Laurell en de Hongaarse Timea Nagry.

Voor Nouchka Fontijn, viervoudig Nederlands kampioene is dit de eerste Europese titel. De Nederlandse Boksbond beschouwt haar als de grote 'troefkaart' voor de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro, Brazilie. Technisch directeur Louis Wijdenbosch van de Boksbond, zei zaterdag in Boekarest:,,Ik ben blij met de goede samenwerking tussen Nigel en Nouchka. Zij hebben de afgelopen periode gezamenlijk hard gewerkt en deze Europese titel is de beloning."

 

Deel dit bericht met je vrienden!