donderdag 23 september 2021

weekZine over stad, cultuur
en wereld

Films van de Willem de Kooning Academie

28 juni 2017 (de redactie)

Woensdagavond 28 juni worden in filmbioscoop Cinerama de afstudeerfilms vertoond van de studenten van de Willem de Kooning Academie. Korte, humoristische films met veelal een serieuze ondertoon en onverwachte wendingen.

Zoals in Back Stage (foto onder) van Josien Kamp over de bouw van flats in een typisch Hollands landschap en in How to uninstall life van Noah Suhartono waar een blind-geworden jongen gevolgd wordt. Wat is waar en niet waar? In tijden van alternative facts word je steeds op het verkeerde been gezet en tuin je in de val van de virtuele wereld die werkelijkheid wordt. Of zoals bij How to uninstall life in een zelf gecreëerde wereld die werkelijkheid wordt.

Van een andere orde is de film van Thomas Heidstra. De keiharde werkelijkheid van een (te) dikke tiener die uitgescholden en gepest wordt vanwege zijn dikke tieten (foto hierboven). Nu een jongvolwassen man kijkt hij in de film Man Boobs terug op die tienertijd en is hij de schaamte van de ‘dikkop’ voorbij. Ontluisterend is de film van Lex Willems Adje Kratje. Een registratie van het hopeloze drinkgedrag van Utrechtse studenten. De ongein van kakkineuze corpsballen.

Samen vormen de korte films een avondvullend programma vol met verrassingen.

FIN Film Festival – Willem de Kooning Academie Audiovisueel ontwerpen Lichting 2017, Woensdag 28 juni, 19:00-21:30 & 22:00-23:59 in: Wolff CINERAMA (Westblaak 18, Rotterdam)

De Graduation Show 2017 is van 29 juni tot 2 juli in de Academie Blaak 10.

 

Deel dit bericht met je vrienden!