donderdag 19 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Mediapark Hilversum waar veel radio en tv worden opgenomen. Foto Dirk van Aggelen CC

Film en TV werken met Covid protocol

20 juni 2020 (de redactie)

Voor de Nederlandse audiovisuele sector is een COVID-19-protocol opgesteld, bedoeld voor iedereen die betrokken is bij de verschillende soorten audiovisuele producties. Dat is geen overbodige maatregel. Met name op de sets van dramaseries en speelfilm, komen mensen van verschillende leeftijd en leefstijl vaak heel dicht bij elkaar.

Het COVID-19-protocol bevat gedragsregels en richtlijnen met betrekking tot hygiëne, voorzorgs- en beschermingsmaatregelen. Deze hebben als doel een zo veilig mogelijke werksituatie te garanderen tijdens de COVID-19-pandemie.

Omdat de implementatie van het protocol nieuw en complex is, is er behoefte aan training en ondersteuning. Dit om de uitvoering en naleving sectorbreed op consistente wijze te laten plaatsvinden, waarbij rekening wordt gehouden met de grote verschillen tussen producties en departementen.

De Ontwikkelinstelling Film en Audiovisuele Media heeft het initiatief genomen om mensen op te leiden voor de functie/verantwoordelijkheden van Covid Manager On Set.

Dat dit ook internationaal speelt is evident. Zo wordt op 23 mei in Cannes een internationale online conferentie gehouden met het thema: 'The audiovisual sector in the time of COVID-19'. 

Zie ook:

Lees meer over:

radio COVID-19 TV
Deel dit bericht met je vrienden!