maandag 2 augustus 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Fietsstalling bij CS is nu al te klein

20 mei 2014 (de redactie)

De zojuist gebouwde fietsenstallingen bij het nieuwe Centraal Station zijn al weer te klein, zo luidt een prognose van ProRail. In het afgelopen jaar zijn er onder het Stationsplein ruim 5.000 fietsplekken aangelegd. Aan de noordzijde van CS komen daar binnenkort nog eens 1700 bij.

Net open, nu al te klein!

Over zo’n twee jaar rekent ProRail met een tekort aan stallingsplekken van enkele duizenden per dag. Steeds meer Rotterdammers pakken de fiets om via het station naar hun werk te gaan.
Volgens Arno Bonte, raaslid voor GroenLinks in Rotterdam moet zo snel mogelijk worden opgetreden tegen dit tekort. ,,Als wij niks doen, keert de fietschaos van de afgelopen jaren binnenkort weer terug,’’ aldus Bonte. Hij vindt dat de gemeente Rotterdam nu al plannen moet maken voor de stallingsplekken rond het station. Voordeel is daarbij, volgens hem, dat de gemeente Rotterdam nu nog aanspraak kan maken op een subsidiepot van 130 miljoen euro bij het ministerie van Infrastructuur & Milieu.
Bonte: ,,Voor extra stallingsplekken betaalt het ministerie nu nog voor de helft mee, maar de subsidiepot wordt niet meer aangevuld als die leeg is. We moeten dus opschieten, anders is Rotterdam straks twee keer zo duur uit.’’
 

 

Deel dit bericht met je vrienden!