vrijdag 27 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Feyenoord - Ajax voor jaren zonder publiek

19 februari 2009 (de redactie)

De komende vijf jaar worden wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord zonder supporters van de bezoekende club gespeeld. Burgemeester van Amsterdam Job Cohen, zijn Rotterdamse ambtgenoot Ahmed Aboutaleb, de clubs en de KNVB hebben dit besluit woensdagavond genomen. Na twee jaar vindt een evaluatie plaats, waarbij gekeken wordt of de termijn eventueel ingekort kan worden.

Het besluit volgt op incidenten tijdens de wedstrijd Jong Feyenoord - Jong Ajax in de Kuip en rond de eerste elftallen van de twee clubs, afgelopen zondag in de Amsterdam Arena. In Rotterdam moest de wedstrijd gestaakt worden nadat er vuurwerk op het veld gegooid was door aanhangers van Feyenoord. Er werden toen ook antisemitische leuzen gescandeerd. Zondag klonken deze leuzen ook in de Arena. Daarnaast werden dertig Ajax-supporters opgepakt voor openlijke geweldpleging.

Cohen en Aboutaleb hadden voorafgaand aan de klassieker gewaarschuwd dat als er ongeregeldheden zouden zijn, de zogenoemde vijfjarenmaatregel van kracht zou worden. De twee burgemeesters houden woord.

 

Deel dit bericht met je vrienden!