woensdag 20 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Festival Muziek op de Rotte

24 augustus 2018 (AA anoniem auteur)

Muziek op de Rotte 2018: Klassiek, Wereldmuziek & Jazz

14, 15 en 16 september is het zover: de elfde editie van Muziek op de Rotte! Muziek op de Rotte presenteert ook dit jaar weer een mix aan kleurrijke Wereldmuziek, prachtige Klassieke muziek en swingende Jazz op een drijvend podium. Dit jaar verwelkomt het festival onder andere het Carel Kraayenhof Ensemble, Lilian Vieira & North Sea String Quartet en De Kift.


Vrijdag (18:00-23:00)
Klassiek, Avant-Garde, Tango Nuevo en Perzische tonen, het komt allemaal voorbij op de eerste avond van Muziek op de Rotte. Wordt verrast door de minderbekende pareltjes uit de kamermuziek gespeelt door De Bezetting Speelt, wordt meegevoerd door de intieme nummers van het duo Sommerhus en waan je even in een andere wereld door de Klassieke Perzische klanken gemixt met de Western en Blues van Tarmonica. De avond wordt afgesloten door het Carel Kraayenhof Ensemble. Zij brengen de Argentijnse muziek van hart en ziel, de Tango Nuevo, naar Muziek op de Rotte. Waan je even in Argentinië tijdens het concert van het ensemble van de bandoneon speler die koningin Maxima ontroerde.

Zaterdag (13:00-23:00)
Zaterdag gaan we van Barbershop naar Jazz en van Folk-Fusion naar Braziliaanse muziek.

Speciaal voor Muziek op de Rotte gaat het North Sea String Quartet de samenwerking aan met de Braziliaans-Nederlandse zangeres Lilian Vieira (Zuco 103). Ongetwijfeld zullen er Braziliaanse klanken doorklinken in het eigenzinnige repertoire van het North Sea String Quartet. Eerder op de dag gaan de voetjes van de vloer tijdens het optreden van Lorena de Miranda Serra & Jory Raimo, wanneer zij de Tango dansen waan je je voor even in Buenos Aires. De zaterdag wordt met een groot feest afgesloten door de veelkoppige, poëtische fanfare-punkband De Kift. Vol tomeloze energie, intimiteit, weemoed en euforie laten zij ons losgaan op nummers van hun nieuwste plaat BAL.

Zondag (12:00-19:00)
De zondag ontspannen beginnen met Tai Chi? Dat kan bij Muziek op de Rotte. Onder begeleiding van de Tai Chi Chuan school uit Rotterdam Noord wordt u vakkundig wegwijs gemaakt in de eerste stappen van deze Oosterse meditatieve vechtsport. Van Tai Chi gaan we naar Vurige Tango tijdens demonstraties van Tangoschool Cuertito Azul om vervolgens met het duo Isabel Bermejo & Kaspar Uljas op een muzikale reis door Latijns Amerika te gaan. Verwacht Argentijnse Tango, Folklore en hints van Cubaanse Bolero. We eindigen Muziek op de Rotte met Salsa en Bachata tijdens het dansfeest van Typical Tropical. Onder begeleiding van de het Gerardo Rosales Sextet met ondermeer Ramón Mendeville kan je dansen tot je erbij neervalt!

Een niet te missen feest in een unieke intieme setting op en aan de Rotte. Zorg dat je erbij bent!

 

Lees meer over:

Festival rotte
Deel dit bericht met je vrienden!