woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

De ferry blijft leeg voor passagierauto's Foto YT

Ferry passagiers mogen Rotterdam niet in, vrachtwagens wel

21 december 2020 (een van de redacteuren)

Veerdiensten die van het Verenigd Koninkrijk naar Nederland komen, mogen sinds gisteren geen passagiers meer vervoeren. De ferry’s kunnen in de havens van het havengebied Rotterdam wel terecht met vrachtwagens en de chauffeurs. Burgemeester Aboutaleb heeft dit besluit gisteravond genomen op verzoek van minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Met de maatregel moet de besmettelijker variant van COVID in Groot-Brittanië ingeperkt worden. 

Om de ferry’s de toegang tot de haven te ontzeggen is gebruik gemaakt van de regionale havenverordening waarmee havenmeesters schepen geheel of gedeeltelijk de toegang tot de Nederlandse havens kunnen ontzeggen. Het besluit geldt voor alle Nederlandse havens voor ferrydiensten vanuit Groot-Brittanië. De maatregel geldt voor passagiers van alle nationaliteiten inclusief de Nederlandse.

De veerdiensten blijven varen voor vrachtwagens met goederen. Dit is in lijn met de aanpak voor de luchtvaart, waar vrachtvluchten vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland mogelijk blijven.

Deze nieuwe stap volgt na de instelling van het vliegverbod dat sinds vanmorgen van kracht is. De komend dagen zal Nederland in nauwe samenwerking met de andere EU-lidstaten kijken naar de mogelijkheden om de import van het virus vanuit het Verenigd Koninkrijk verder te beperken.

Lees meer over:

corona transport
Deel dit bericht met je vrienden!