donderdag 21 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Feest Maassluis met kunst

30 augustus 2018 (de Redactie)

Op zaterdag 1 september zal om 15.00 uur de Monstersche Sluis in Maassluis officieel geopend worden door de Commissaris van de Koning in de provincie Zuid Holland, de heer Jaap Smit. Ook de Dijkgraaf en een aantal burgemeesters uit deze omgeving zullen hierbij aanwezig zijn.

Het bestuur van de Stichting Monstersche Sluis [Bert de Reuver, Joop Luijendijk, Cock Paalvast, Willem Fortuin, Cor Hoekzema, Tasja Mol] nodigt de stad uit om deel te nemen.


Het zal een echt Maassluis feest worden met vlaggende bewoners aan de Noordvliet en met muziek en zang langs de route, die de genodigden gaan varen.

Ook zullen de breiclub (30 dames) en diverse kunstenaars langs de Noordvliet aan het werk zijn. Aan de kant van de Noordvliet zullen de jaren 1972-73 na gebootst worden In die periode ging de sluis dicht.

Eer zal een kunstmarkt worden gehouden, old timers en oude brommers zullen een plaats op de Veerstraat innemen en aan de andere kant van de sluis (havenkant) zal de hedendaagse tijd (2018) met een geopende sluis te zien zijn.

Optredens zijn te verwachten van het Waterwegkoor Maassluis, de muziekvereniging “Kunst na Arbeid” en de rockshots Koos Kap en Ron Stolk.

Daarnaast zal het Maassluise bier, het “sluisje” geïntroduceerd worden dat te verkrijgen is bij de Maassluise slijters en cafés. Dit bier is speciaal door de Maassluise brouwers Raven Bone Hill gebrouwen ter gelegenheid van de heropening van de sluis.

Foto hieronder: Een van de deelnemende kunstenaars is Rotterdammer Hans Kleinjan met dit kunstwerk.

Deel dit bericht met je vrienden!