woensdag 27 oktober 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Expo in botanische tuin

15 augustus 2018 (de Redactie)

Kunstnaar Antoinet Deurloo exposeert van 9 t/m 30 september in botanische tuin Trompenburg in Rotterdam

Deze zomer is Antoinet Deurloo Artist in Residence bij Trompenburg Tuinen en Arboretum. Voor de derde keer op rij 'woont' een kunstenaar tijdens de zomermaanden in de botanische tuin in Kralingen, Rotterdam. Antoinet werkt vijf maanden in de schuur naast de cactuskas, en laat zich dagelijks inspireren door de tuin en zijn bezoekers. Van 9 tot en met 30 september exposeert ze haar werk dat in de afgelopen maanden in de tuin tot stand is gekomen. Tijdens de Herfstfair op zondag 23 september houdt ze een artist talk. Toegang tot de opening en het event zijn gratis. Entree voor de tuin is €7,50.


Kunstenaar Antoinet Deurloo is dit jaar te gast voor een werkperiode in Trompenburg. Tussen 1 mei en 30 september werkt zij aan haar kunstproject. Via gesprekken zoekt zij naar verschil in natuurbeleving tussen Nederlanders en Oost-Aziaten. Fragmenten uit gesprekken en haar impressies van deze bijzondere tuin heeft zij verwerkt in o.a. tekeningen, schilderijen en sculpturale installaties. In september zijn alle werken te zien in Trompenburg.

Opening expositie 9 september
Aan de hand van gesprekken met uitgenodigde gasten en bezoekers heeft zij enkele nieuwe buitenwerken gemaakt die door de tuin verspreid staan. Haar impressies van de tuin heeft zij verwerkt in schilderijen die in de grote schuur te bezichtigen zijn. In haar atelier is het onderzoek dat hieraan voorafging te zien.

Artist talk 23 september
Tijdens haar artist talk zal zij vertellen hoe haar kunstproject in Trompenburg is verlopen en hoe zij deze speciale periode heeft ervaren. Welke inzichten zij heeft opgedaan en welke ontwikkeling er in haar werk is ontstaan, en hoe de werkelijkheid telkens anders was dan haar verbeelding.

Deel dit bericht met je vrienden!