zondag 20 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Expo: ‘Het Lied der Achttien Dooden’

1 mei 2015 (door Jim Postma)

In Galerie Kralingen aan de Gashouderstraat 9 wordt onder de titel ‘Het Lied der Achttien Dooden’ een expositie gehouden van drie kunstenaars, Jan Wagner (pastels), Einar Been (portretfoto’s) en Dik Vuik, lezing en tijdschrift.


De opening is zondag 3 mei in de galerie om 16.00 uur (inloop 15.30 uur). De tentoonstelling die tot en met 14 mei duurt staat geheel in het kader van het door Jan Campert geschreven gedicht in 1941 over de executie door de bezetter van achttien gegijzelden op de Waalsdorpervlakte.

Onderdeel van deze galerieherdenking is onder meer een samenkomst bij het monument ‘De Steen van de Miljoenen Tranen’ aan de Oudedijk. Op zondag 10 mei (16.00 uur) houdt de historicus Dik Vuik een lezing over Kralingen in oorlogstijd, getiteld ‘Oorlog dichtbij Kralingen in de Tweede Wereldoorlog.’

Op Hemelvaartsdag, donderdag 14 mei (inloop 15.30 uur) zal het bombardement op Rotterdam worden herdacht in Galerie Kralingen. Het herdenkingsproject zal worden afgesloten met een voordracht over oorlogspoëzie en een concert door ensemble ‘De Bezetting Speelt’, onder meer het Adagio for Strings van Samuel Barber.

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!