dinsdag 18 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Mark Rutte, Ursula von der Leyen en Margrethe Vestager bij een bezoek aan ASML Foto EC

Europa moet grotere speler op digitale markt worden

1 december 2021 (een van de redacteuren)

Onlangs bezochten Europese Commissie voorzitter Ursula von der Leyen, vicevoorzitter Margarete Vestager en commissaris Thierry Breton samen met premier Mark Rutte ASML in Veldhoven. Tijdens het bezoek werd de toekomst van de digitale sector in Europa en de Europese chipwet die volgend jaar wordt gepresenteerd besproken. In een verklaring benadrukte Von der Leyen het belang van de digitale industrie voor Europa en de wereld: 

"ASML is een van de belangrijkste techbedrijven ter wereld. Het is een belangrijke speler in de wereldwijde waardeketen voor halfgeleiders. En het is essentieel voor chipsfabrikanten over de hele wereld. Technologie en machines ontworpen door ASML helpen bij het produceren van chips in Singapore, Korea of ​​de VS, om er maar een paar te noemen.

Dit bedrijf zal een grote rol spelen in onze inspanningen om Europa concurrerender en soevereiner te maken in de technologiesector. Dat is de doelstelling van de Europese Chipswet, die we in de eerste helft van volgend jaar zullen voorstellen. Ons doel is dat Europa zijn marktaandeel in chips tegen 2030 moet verdubbelen, ook in de meest geavanceerde chips. Dat betekent het bereiken van 20% van het wereldwijde marktaandeel. Vandaag zitten we op 10%."

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!