woensdag 8 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Links Black Widow eigenaar en AD columniste 'Carrie' rechts Simone da Silva Foto Dig it Up

Erfgoedgalerie 'Dig it Up' trekt in voormalig pand Black Widow

5 juni 2021 (incidentele auteur)

(Dik Vuik, Dig It Up) Galerie en erfgoedlab DIG IT UP verhuist deze maand naar de voormalige winkel van de in april opgeheven  punk-kledingwinkel Black Widow, aan de Nieuwe Binnenweg. Black Widow eigenaresse Carry Jansen heeft de sleutel deze week overhandigd aan Simone da Silva.

We zijn blij dat we op deze beroemde plek DIG IT UP kunnen voortzetten en nieuwe projecten kunnen gaan uitvoeren. De eerstvolgende expositie staat al voor augustus gepland.

DIG IT UP heeft tot op heden gebruik kunnen maken van een winkelpand aan de Schiedamsedijk.  “We zijn dankbaar dat we het pand aan de Schiedamsedijk vijf jaar hebben kunnen gebruiken”, vertelt directeur Simone da Silva. “Maar de Schiedamsedijk ligt aan de rand van het centrum en we bekeken ook of we naar een betere plek midden in de stad konden verhuizen. Tot onze verbazing bleek onlangs de winkel van Black Widow aan de Nieuwe Binnenweg te huur te zijn. Dat is een prachtige plek, die voor veel mensen al heel veel betekent. Het is een hele eer om daar te mogen gaan werken. Daarnaast vind ik het ook heel leuk dat onze huisbaas, Carry Jansen, boven ons woont.”

40 jaar  Baroeg

De nieuwe plek van DIG IT UP biedt goede mogelijkheden om de activiteiten van de organisatie in de komende jaren verder uit te bouwen. Da Silva: “We willen nog meer een winkel worden. Het is belangrijk dat mensen die normaal niet zo snel bij een galerie naar binnen lopen zich bij ons thuis gaan voelen. Ons eerste project aan de Nieuwe Binnenweg wordt een expositie over 40 jaar poppodium Baroeg, die we in samenwerking met Baroeg uitvoeren. En ook voor onze volgende projecten zitten we nu een op geweldige plek.”

Carry Jansen heeft de sleutel op 1 juni aan Simone da Silva overhandigd en de verhuizing volgt  komende weken. Op de website van digitup, wordt meer bekend gemaakt over de heropening en de nieuwe exposities en projecten die dit jaar worden uitgevoerd.

Reacties op dit artikel graag naar contact@vandaagenmorgen.nl  met in het onderwerp: reactie - de naam van het artikel - en uw eigen naam. Geef aub aan of u wil dat u reactie gepubliceerd wordt of niet.

Zie ook:

Lees meer over:

erfgoed Dig it Up Black widow
Deel dit bericht met je vrienden!