dinsdag 2 maart 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Rob Spruijt foto via Linkedin

Erasmusspeld voor Rob Spruijt

21 januari 2021 (de redactie)

Rob Spruijt heeft de Erasmusspeld ontvangen voor zijn jarenlange vrijwillige inzet bij de Stichting Wereldwinkel Rotterdam Centrum. Wethouder Michiel Grauss (Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg) reikte de onderscheiding uit volgens geldende coronaregels. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die langdurig als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Spruijt (23-10-1948, Rotterdam) was vanaf de start in 1997 betrokken bij de Wereldwinkel. Hij heeft de winkel eerst als secretaris en later als voorzitter door verschillende lastige periodes geloodst. Ook is hij bestuurslid van de Groene Passage, het winkelcentrum waarvan Wereldwinkel Rotterdam deel uitmaakt.

Fair

Spruijt heeft altijd gestreden voor eerlijke prijzen voor mooie producten. Dat deed hij met passie én compassie, met onvermoeibare energie en een enorm doorzettingsvermogen. Onder zijn leiding is de verkoop van fairtrade artikelen gestegen, is de winkel geprofessionaliseerd en kwam een intensieve samenwerking met de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels tot stand. Zo heeft hij de omzet van de Wereldwinkel Rotterdam Centrum vergroot en werd een grotere bijdrage geleverd aan een goed inkomen voor kleine producenten in ontwikkelingslanden.

Spruijt heeft het voorzitterschap van de Wereldwinkel per 1 januari 2021 neergelegd.

 Schap in een van de wereldwinkels in Rotterdam Screenshot YT

Over de Erasmusspeld
De zilveren Erasmusspeld toont de beeltenis van filosoof en humanist Desiderius Erasmus. Met de Erasmusspeld eert Rotterdam mensen die jaren als vrijwilliger actief zijn voor de Rotterdamse samenleving.

Zie ook:

Lees meer over:

onderscheiding personalia
Deel dit bericht met je vrienden!