zondag 29 maart 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Erasmus Magazine: Zorgen over antisemitisme en racisme in appgroep voor studenten

21 februari 2020 (door de redactie)

In een appgroep voor derdejaars studenten van het Erasmus University College (EUC) hebben studenten van andere opleidingen tientallen racistische, antisemitische en seksistische beelden gedeeld. Het gaat om studenten van de EUR en de Hogeschool Rotterdam, die niet aan het EUC studeren. Het College van Bestuur noemt de zaak ‘onacceptabel’ en gaat aangifte doen.

In een appgroep voor EUC-studenten zijn op 8 februari in korte tijd tientallen memes gedeeld. Vrijwel alle memes zijn expliciet racistisch, seksistisch of antisemitisch van aard.

De appgroep is bedoeld voor alle derdejaars studenten van het EUC. Er zitten zo’n tweehonderd studenten in de groep. De beelden zijn niet gedeeld door EUC-studenten, maar door leden van roeivereniging Skadi die aan de EUR en de Hogeschool Rotterdam studeren. Zij werden door een vriend die wel aan het EUC studeert toegevoegd aan de appgroep.

Lees verder in Erasmus Magazine

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road