zondag 16 januari 2022

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Een Gazelle in topvorm, maatwerk trappers naar keuze.

Eerste 'Ster In Circulair' gaat naar Steelrides, maatwerk fietsenmakers

25 november 2020 (een van onze medewerkers)

Ieder onderdeel wordt gecheckt

De Ster in Circulair is een Rotterdamse prijs voor bedrijven die een voorbeeld zijn in circulair ondernemen. Waarom heeft Steelrides de Ster gewonnen? 

Steelrides ziet het herstellen van elke fiets als een kleine reis. Zij beginnen met het strippen van de oude fiets tot het frame en alle losse onderdelen worden nagezien. Elk onderdeel dat niet in goede staat is, zal worden vervangen, zoals remklauwen, remhendels, kettingbladen, derailleurs, zadel, zadelpen, stuurpen, stuur enz.

De site meldt: 'We kunnen aangepaste fietsen bouwen voor iedere behoefte en smaak, te beginnen met een van de vele frames en oude fietsen die we in onze winkel en in opslag hebben. Kom langs in onze winkel op de Schiekade 205 om een ​​praatje te maken over wat je van je fiets wilt en misschien kunnen we een fiets samenstellen waar je blij van wordt. Het volledige aanbod staat op Intagram'. 

Tweemaandelijkse prijs 

De  nieuwe Rotterdamse prijs Ster in Circulair zal elke twee maanden worden uitgereikt aan een duurzame ondernemer. Kandidaten voor de prijs kunnen door iedere Rotterdammer worden genomineerd. Aandragen van een kandidaat kan via rotterdamcirculair.nl/sterincirculair. Een deskundige jury beoordeelt de nominaties en kiest iedere twee maanden een Ster in Circulair.

Circulair groeit snel

Van de 54.000 Rotterdamse bedrijven leveren er meer dan 5000 een bijdrage aan de circulaire economie. Dat aantal groeit snel. De meeste van die bedrijven zijn niet direct zichtbaar als ‘circulair bedrijf’. Naast de pioniers in de circulaire voorhoede, is het vooral het midden- en kleinbedrijf dat verbluffend circulair is.

 

Foto Foto: Steelride.

Zie ook:

Lees meer over:

Economie Prijs duurzaamheid fiets
Deel dit bericht met je vrienden!