zaterdag 8 mei 2021

webZine over stad, cultuur
en wereld

Een schaatsmarathon in Rotterdam

16 december 2013 (Zettie Leeuwenburgh)

Voor het eerst na ruim 60 jaar wordt er weer een schaatsmarathon gereden in Rotterdam. Het peloton marathon schaatsers heeft een extra wedstrijd op de kalender gezet, die op zondag 22 december wordt gereden op Schaatsbaan Rotterdam op het Toepad Sportcomplex. Dat betekent dat er ook een ‘Kampioenschap van Kralingen’ zit aan te komen.


De laatste keer dat er een marathon werd gereden in Rotterdam was nog op het natuurijs van de Kralingse Plas.

Spektakel
Op Schaatsbaan Rotterdam treft de topdivisie van de marathon schaatsers kunstijs aan op een 400 m baan met een tunneloverkapping.

Als het weer het toelaat zullen de zijwanden van de schaatsbaan naar boven worden opengeklapt, zodat de toeschouwers de schaatsers goed kunnen zien. Foto: Jan Lelieveldt

Statutair directeur Robbert Wever van de schaatsbaan gaat ervan uit dat deze marathon een groot spektakel wordt, dat veel publiek zal trekken. Daarom is besloten dat - als het weer het toelaat - de zijwanden van de schaatsbaan naar boven op te klappen, zodat alle toeschouwers de schaatsers goed kunnen zien.

Start
De vrouwen starten 's ochtends om 10.30 uur; de mannen verschijnen een uur later aan de start, om 11.30 uur. Het zal spannend zijn om te kunnen volgen wie als eerste na een tussensprint in de eindsprint de bocht uitkomt. Wie als eerste de overwinning op zijn/haar naam schrijft en zich Kampioen van Kralingen mag noemen.
Vanaf 13.00 uur is de Schaatsbaan Rotterdam weer geopend voor het schaatsen minnend publiek uit Rotterdam en verre omstreken. Gebleken is, dat er zelfs schaatsers uit België komen.

Deel dit bericht met je vrienden!