vrijdag 18 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Een heerlijke Rotterdamse thriller

25 juni 2014 (door Zettie Leeuwenburgh)

Rotterdam - De Rotterdamse schrijver en oud-sportjournalist bij het Rotterdams Nieuwsblad Rob Vente - na het RN ging hij naar de Haagsche Courant en schnabbelde veel bij, meestal vanuit zijn Rotterdamse huis - heeft een vierde thriller aan zijn reeks over Feyenoord, De Kuip en Rotterdam toegevoegd.

 

Het roemruchte 'Vak S' - iedereen, die zijn hart bij Feyenoord heeft liggen, kent het - speelt een belangrijke rol in het nieuwe boek ‘Moord op Vak S’. Ook komt de lezer in de Rotterdamse wijk Kralingen terecht.

 

Twee lijken
Rechercheur Fred Groen en zijn boezemvriend sportverslaggever Bert Bindels krijgen deze keer met maar liefst twee lijken te maken. Groen woont aan het Mathenesserplein, maar ziet zich gedwongen voor deze, in eerste instantie onbegrijpelijke, zaak van hot naar her door Rotterdam te trekken.

Het roemruchte 'Vak S' - iedereen, die zijn hart bij Feyenoord heeft liggen, kent het - speelt een belangrijke rol in het nieuwe boek van Rob Vente: ‘Moord op Vak S’.

Bijzonder daarbij is het feit, dat Rob Vente de lezer spelenderwijs allerlei opmerkelijkheden, jaartallen en annecdotes over Rotterdamse gebouwen en straten vertelt. Dat maakt het boek 'Moord op Vak S' extra aantrekkelijk voor jeugdige lezers en nieuwe Rotterdammers, die de stad nog niet als hun broekzak kennen.

Narcotica
In opdracht van hoofdinspecteur Dock - die zijn naam, als een blaffende hond, spelt met D.O.C.K. - mag Groen zich niet bemoeien met drugs. Dat zijn de zaken van de afdeling Narcotica op het hoofdbureau van de politie, het Haagseveer. Hoewel Fred Groen af en toe toch een bespreking heeft met de chef Narcotica, Henk Langendoen, die hij graag mag, komt hij pas heel laat achter een andere duistere zaak.
Sportverslaggever Bert Bindels loopt als een rode draad door Rob Vente's boek. Hij ziet telkens kans op de redactie van de Nieuwe Rotterdammer belangrijke achtergronden op te zoeken van o.m. verdachten en bekende etablissementen in Rotterdam.

Opgelost
Het is dan ook voor een niet onbelangrijk deel aan hem te danken, dat rechercheur Groen binnen na betrekkelijk korte tijd een zucht van opluchting kan slaken, omdat hij twee moorden heeft opgelost!
Nee, meer krijgen lezers niet te horen over de inhoud van 'Moord op Vak S'. Niets is dodelijker voor een schrijver dan de plot van tevoren te verraden van zijn boeken. Wel kan ik de lezer verzekeren dat Rob Vente's nieuwe boek een heerlijke vakantie thriller is. Zeker de moeite waard om in een rugzak te stoppen of in de handbagage het vliegtuig mee in te nemen. Ook een lange, mogelijk saaie, treinreis zal er vrolijker op worden.

'Moord op Vak S', geschreven door Rob Vente, is uitgegeven door Coolegem Media.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!