zaterdag 4 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Een gesprek met Allessandro Rossetto

15 februari 2014 (Ronald Glasbergen)

Rossetto is de regisseur van de film ‘Piccola Patria’ (‘Klein Vaderland’). Van documentaire maker Rossetto draaide in het Internationale Filmfestival van Rotterdam diens eerste speelfilm ‘Piccola Patria’.

Het is een film die tegelijk een liefdesverklaring is aan de Veneto en een portret van een gebied in een overgangssituatie, waar alles voortdurend aan het veranderen is.
De Veneto is de regio ruwweg tussen het Gardameer en Venetië. Het is in zekere zin Europa in het klein. Er is een beweging gaande om de Veneto onafhankelijk te laten zijn van Italië.

Van documentaire maker Rossetto draaide in het Internationale Filmfestival van Rotterdam diens eerste speelfilm ‘Piccola Patria’, ‘Klein Vaderland’. Still: IFFR

Ouderen zien hun wereld veranderen. Er zijn migratieproblemen, er is werkeloosheid, er is ‘welvaart’. Sommige jongeren experimenteren met excessen, anderen zoeken houvast in traditie. De Veneto van Allessandro Rossetto’s zou aan de grenzen van Midden Delfland of de Hoeksewaard kunnen liggen. Europa is kleiner dan je denkt

Hier vindt u de link naar het video-interview dat Ronald Glasbergen had met Allessandro Rossetto, op 28 januari tijdens het IFFR 2014. Het gesprek is in het Engels en is niet ondertiteld.

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!