dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Michael Gorbatsjov, foto wikipedia

Doorstart Green Cross Nederland

28 mei 2019 (de redactie)

Gezien de complexiteit van de veranderingen in ons klimaat en milieu, willen wij dit persbericht graag onder uw aandacht brengen.

Green Cross International (GCI) is in 1993 opgericht door Michael Gorbatsjov, voormalig president van de Sovjet Unie en ontvanger van de Nobelprijs voor de Vrede in 1990. Met Japan, Rusland, Zwitserland en de Verenigde Staten is Green Cross Nederland (GCNL) in 1994 formeel toegetreden tot GCI. Dit vond plaats in Den Haag in het bijzijn van o.a. toenmalig minister-president Ruud Lubbers. Inmiddels heeft Green Cross International anno 2019 in 27 landen actieve afdelingen.

Milieu- en duurzaamheidsorganisatie Green Cross Nederland (GCNL) heeft na 25 jaar besloten zich opnieuw aan het Nederlandse publiek te presenteren en nodigt daarbij belangstellenden van harte uit om de organisatie en zijn projecten financieel te steunen.

De missie van GCNL is het bevorderen van een waardenverandering die een transitie naar een duurzame, vreedzame samenleving en naar een veilige toekomst voor de aarde en al haar bewoners mogelijk maakt. De kernwaarden daarbij zijn ’bewustwording’ en ‘verbinding’. Green Cross ondersteunt wereldwijd het Earth Charter.

In de maand juni lanceert milieuorganisatie Green Cross Nederland zijn nieuwe internetsite! Vanaf a.s. juni wordt ook de vernieuwde digitale Nieuwsbrief (4x p.j.) naar belangstellenden gemaild.

Indien u op de hoogte wilt blijven van de feiten over de veranderingen in ons klimaat, onze snel veranderende wereld, wat u zoal kunt doen, en actuele informatie over de projecten van Green Cross wenst te ontvangen, klik dan hier voor aanmelding en ontvang voortaan 4x per jaar (geheel vrijblijvend) de Green Cross Nieuwsbrief.

Namens Green Cross Nederland

Mark J. Lambregts

www.gcnl.nl

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!