zondag 12 juli 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Dichters van niveau in Atrium

5 juni 2019 (door Ronald Glasbergen)

Onderschat wordt nogal eens hoeveel menselijke talent er in ouderdom opgeslagen is.

Behalve een heel leven aan herinneringen en menselijke relaties, zijn er alle ervaringen, bekwaamheden en talenten die mensen een leven lang gekoesterd, vervolmaakt, gepraktiseerd en te gelde gemaakt hebben.

Verzorgings en bejaardentehuizen zijn daarom -behalve de zorgcentra die ze zijn- een soort spaarbanken van menselijk leven.

Schitterend kwam dat tot uitdrukking op dinsdag 4 juni waar in zorgcentrum Atrium aan de Karels Doormanstraat diverse dichters en artiesten optraden. Drie daarvan, te weten, Hans Sleutelaar, Dick Kornet en Peter Bulthuis wonen in zorgcentrum Atrium. Ze traden op tussen Rotterdams dichter en medeorganisator Rien Vroegindeweij, zangeres Eveline de Bruin en Loes Luca en Pierre van Duijl.

Hieronder een klein visueel verslag van deze –daarover mogen we onbescheiden zijn- historische gebeurtenis.

 

 

De dichters Peter Bulthuis, Hans Sleutelaar en Dick Kornet droegen op vier juni voor uit hun gedichten. Het programma bestond behalve uit hun werk tevens uit gedichten van Rien Vroegindeweij, door Eveline de Bruin gezongen gedichten van Hans Sleutelaar en uit muziek van Loes Luca en Pierre van Duijl. (Foto © Ronald Glasbergen)

 

Foto hierboven: Loes Luca, Peter Bulthuis, Hans Sleutelaar en Dick Kornet applaudisseren voor een klassieker van Rien Vroegindeweij. (Foto © Ronald Glasbergen)

Foto hierboven: Peter Bulthuis maakt indruk met zijn prozagedichten. (Foto © Ronald Glasbergen)

Foto hierboven: Sleutelaar leest over een voormalige vriend die met wapens dreigde. Rechtsvoor filmt Carel van Hees als experiment met de I-phone8. (Foto © Ronald Glasbergen)

Foto hierboven: Dick Kornet na zijn optreden nu als luisteraar. (Foto © Ronald Glasbergen)

Foto hierboven: Eveline de Bruin zingt Sleutelaar. En goed! (Foto © Ronald Glasbergen)

 

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven