vrijdag 25 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Dichters krijgen eigen straatnaam

19 juni 2014 (door Jim Postma)

Afgelopen zaterdag zijn de officiële straatnaamborden onthuld in Lombardijen van de bekende Rotterdamse overleden dichters Cor Vaandrager, Theo Verhaar en Riekus Waskowsky. Het gaat om een initiatief van Poetry International, de gebiedscommissies van IJsselmonde en de Commissie van advies over straatnamen.

 


De straatnaamborden hangen in de buurt van het Moois Plan in Lombardijen (IJsselmonde). Op de blauwe straatnaamborden komt te staan: Cor Vaandragerveld, Theo Verhaarveld en Riekus Waskowskyhof. De deelnemers voor deze poëziemanifestatie verzamelden in de Openbare Bibliotheek aan de Dantestraat 365, waarna 15.00 zij vertrokken naar de drie betreffende straten.
Na de onthullingsplechtigheid wandelde de groep onder muzikale begeleiding van saxofonist Jos Valster terug naar de bibliotheek in de Dantestraat. Stadsarchivaris Jantje Steenhuis overhandigde daar een boekje aan de vicevoorzitter van de gebiedscommissie Ger Siesen.
Dichter Rien Vroegindewey presenteerde daar zijn boekje ‘Drie barden in Lombardijen’, dat hij speciaal schreef over zijn drie overleden collega’s.

 

 

 

Na de onthullingsplechtigheid wandelde de groep onder muzikale begeleiding van saxofonist Jos Valster terug naar de bibliotheek in de Dantestraat. Foto's: Rinus Vuik

 

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!