dinsdag 7 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

Dichter Onder Water

28 augustus 2017 (de Redactie)

40 dichters vullen zondag 3 september tussen 13.00 en 14.30 uur de voetgangersbuis van de Maastunnel. Eén kilometer poëzie tijdens de unieke manifestatie “DICHTER ONDER WATER”.

Om 15.00 uur krijgt Stadsdichter 2017 Derek Otte de gelijknamige dichtbundel uitgereikt die hij samen met initiatiefnemer Joop van der Hor later aan burgemeester Aboutaleb zal overhandigen.


Ahmed Aboutaleb staat met zijn gedicht ‘Groeten uit Rotterdam’ in de speciaal in het kader van ’75 jaar Maastunnel’ samengestelde dichtbundel. Hij is in goed gezelschap want ook ambtsgenoot Mirjam Salet van Nissewaard, zanger Lee Towers, Manuel Kneepkens, Jana Beranová, Hans Wap, Jan Oudenaarden, Edwin de Voigt, Rommert Boonstra, Mark Boninsegna en Sander Grip (GERS! Magazine) zijn maar enkele van de vele bekende Rotterdamse dichters die werk hebben aangeleverd. Maar “Dichter onder Water” grossiert niet alleen in bekende namen, ook buitengewoon gewone bijzondere Rotterdammers als Rieneke Minderman-Grobben, Robert Tau, Dick Gebuys, Annie Ras, Joop vd Bos en Fred Marree doen mee! Uit Nissewaard haken woordenaar Jan Bontje, Ferr Fikkers en architect Han de Kluiver aan. Elk gedicht is voorzien van een prachtige foto van o.a. Martin Kers, Sjors Ribeiro Edison, Marieke Odekeren (GERS! Magazine) en Sandy Struijs.

Verder draagt de immer ondeugende schrijfster Bea Bambara voor uit haar eigen boeken en is er een onderwater-optreden van de in Londen wonende zangeres Maaike Siegerist ft. Jonni Slater.

Zaterdagavond 2 september om 20.30 uur draagt zanger Lee Towers vanaf de drijvende bok Matador 3 van Bonn & Mees tijdens zijn speciale concert vanaf het water een deel van zijn gedicht ‘Mijn Maastunnel’ voor. Het voorprogramma wordt verzorgd door een andere dichteres, de Kaapverdiaanse zangeres Arlinda Lima en haar band met een after Party door DJ Ed van Katwijk.

Locatie: Charloisse Hoofd, ingang voet-fietsers (Maas)tunnel. Het Van Es-event wordt aangeboden door het Maastunnelprojectteam en de gemeente Rotterdam en vindt plaats tijdens de Wereldhavendagen. Zie: http://wereldhavendagen.nl/programma/charlois-2017-maastunnel/

Deel dit bericht met je vrienden!