maandag 6 december 2021

webMagazine over stad, cultuur
en wereld

De Rotterdam, foto: wikipedia.org

Demonstratie tegen vieze peuken

11 november 2019 (de redactie)

Ingezonden mededeling: Demonstratie tegen vieze peuken

 

https://www.youtube.com/watch?v=FJqYDCyGsdg

De Vereniging Bewonersbelangen Wilhelminapier organiseert a.s, maandag 11 november vanaf 12.30 een DEMONSTRATIE aan de Wilhelminakade ter hoogte van “De Rotterdam”. 

Duur: ongeveer 1 uur.

De actie genaamd “DE VIEZE PEUK” richt zich tegen de gigantische hoeveelheid peuken die achteloos op straat wordt gegooid, de buurt ontsiert en veel belastender zijn voor het milieu dan men zich realiseert. Denk aan de hoeveelheid plastic en giftige stoffen die de fabrikant in de peuken stopt. 

De Gemeente reinigt wel periodiek de straten, maar de stoepen maken geen onderdeel uit van de reinigingswerkzaamheden. Ook ontbreken er asbakken op belangrijke plaatsen.

Gelijktijdig wordt een elektrisch aangedreven VUILGRIJPER gedemonstreerd, die de peuken uit de voegen van de stoeptegels kan verwijderen: door ons voor deze gelegenheid omgedoopt tot “PEUKENZUIGER”.

Wij willen met de actie aandacht vragen voor deze overlast, die afgezien van ernstige aantasting van het milieu, ook de woonbeleving en het aanzien van de pier verziekt. Tevens willen wij de vervuiler bewust maken van de gevolgen van het achteloos wegwerpen van de peuken en ook hem / haar aanmoedigen dit gedrag te staken.

“De BEUK erin en de PEUK eruit.”!!!”

Namens de Vereniging Bewonersbelangen Wilhelminapier,

Leo Hoogenboezem,

Voorzitter

Lees meer over:

demonstratie peuken milieu
Deel dit bericht met je vrienden!