dinsdag 24 mei 2022

webZine over Stad, Cultuur
en Wereld

Deel twee 'Luchtsingel’ feestelijk geopend

18 juli 2012 (Rinus Vuik)

Afgelopen vrijdag werd op feestelijke wijze fase 2 van de ‘De Luchtsingel’ voor het publiek opengesteld. Opgeluisterd en voorafgegaan door Marching Band 'Rotterdam aan Zee'trokken even na 18.30 uurde bezoekers die zich bij het terras van BIRD  (Raampoortstraat) hadden verzameld richting ‘De Luchtsingel’. Daar troffen zij de bezoekers van locatie ‘de Biergarten'.

Met het doorknippen van een lint en het loslaten van een grote hoeveelheid ballonnen werd even na 19.00 uur ‘De Luchtsingel’ feestelijk geopend.

De houten brug kan worden gebruikt voor een veilige oversteek van de altijd drukke Schiekade. Zodra de brug klaar is verbindt deze over ongeveer 350 meter het gebied rondom het Centraal Station met Rotterdam Noord.

‘De Luchtsingel’ is een project van Architectenburo ZUS en winnend ontwerp van Stadsinitiatief 2012; een door de Gemeente Rotterdam uitgeschreven wedstrijd. De Rotterdamse bevolking koos met grote meerderheid van stemmen voor ‘De Luchtsingel’ en liet daarmee andere projecten/initiatieven ver achter zich.

De financiering geschiedt voor een deel door het aanbrengen van 17.000 namen op o.a. kantplanken. Iedereen kan tegen betaling zijn naam in forse letters op een plank of zelfs brugdeel laten aanbrengen. Journalist Jim Postma heeft ook zo'n plank voor zijn rekening genomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!