zondag 20 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

De teller van vooruitgang.

2 augustus 2017 (door de Redactie)

De naam Delta Cycling is afkomstig van een simpele driehoek. Deze ∆ heet Delta en is na Alpha, Bèta en Gamma de vierde letter van het Griekse alfabet. In zowel de fysica als in de economie staat ∆ voor verandering. Verandering, beweging en vooruitgang, dat is waar het bij Delta Cycling om draait.

De naam van onze Rotterdamse wielerploeg is dus niet afkomstig van een bedrijf, een sponsor of partner. Nee. De naam Delta staat voor een beweging. De beweging Delta Cycling Rotterdam heeft een missie. Een opdracht die boven alle activiteiten uitsteekt. We willen beweging en vooruitgang creëren.

Onze missie is om zoveel mogelijk mensen met en via de fiets vooruit te brengen. Samen ontdekken, op weg naar avontuur of een duwtje in de rug. Dat is waar we blij van worden. Net als bij een rivierdelta stroomt het water niet in een keer naar de zee. Onze passie houdt dan ook niet op bij het begeleiden en verder brengen van onze twaalf talentvolle wielrenners. We willen meer. We willen de passie, kennis en het netwerk van de afgelopen 25 jaar inzetten om het fietsen in en vanuit Rotterdam verder te brengen.

Een rivierdelta mondt uit in meerdere riviertakken voordat het water de zee bereikt. Zo is Delta Cycling ook op meerdere vlakken actief om aan die missie te werken.

Een overzicht
We deelden al vroeg in het jaar onze kennis. We namen in februari relaties mee naar trainingskamp om ze onder te dompelen in de professionaliteit van het team. In maart en april bezochten we verschillende clubs in de regio (o.a. PRC Delta en DRC De Mol) om kennis over trainen te delen. Tijdens de Tour de France leerden we Rotterdamse fietsers meer over klimmen in een klimclinic rond de Van Brienenoordbrug.

We verschaften meer mensen toegang tot de fiets. We fietsen in met het ANWB Kinderfietsenplan en bezochten de scholen waar kinderen blij werden gemaakt met deze fietsen. Hier repareerden we ook de fietsen van kinderen die door defecten niet meer naar school konden fietsen. Ook zijn we al het hele jaar inleverpunt van Give a Bike. Wekelijks komen Rotterdammers hun oude fiets bij ons brengen. Give a Bike kan daar mensen zonder fiets in binnen en buitenland heel blij en vooral veel mobieler mee maken.

We inspireerde mensen via de fiets door al op 2 januari koffie uit te delen aan de voet van de Erasmusbrug. Ook ontwikkelden we samen met Hanos een aantal echte wielerrecepten en hielden we een wielercafé na Parijs-Roubaix met ‘onze’ Taco van der Hoorn. We leenden onze Campus uit aan leden van onze businessclub en de KNWU voor inspiratiesessies. Tijdens het NK namen we een groep van 30 relaties mee voor een mooie fietstocht rond het NK parcours, waarna we samen op het grote scherm (en via RoadPower) de finale bekeken.

We vergrootte(n) het netwerk van onze deelgenoten door met de Businessclub uit te breiden naar ruim 70 leden. Het Business Peloton telt inmiddels ruim 30 Rotterdamse ondernemers die elke eerste vrijdag van de maand samen fietsen en ontbijten. In de afgelopen weken brachten we een speciale editie van het AD Rotterdam bij echte Rotterdamse bedrijven om kennis te maken met elkaar en te kijken of we elkaar via de fiets – als partners – verder kunnen helpen.

De teller van mensen die we het lopende jaar iets hebben bijgebracht, hebben geïnspireerd of hebben verbonden met, via of op de fiets staat op ruim 4.300. De teller loopt elke dag op, want we zijn nog lang niet klaar.

Bij de komende wedstrijden stellen we de koersradio open en gaan we verder met RoadPower om mensen een nog dieper en transparanter inkijkje te geven in de wielerwedstrijden. In Rotterdam organiseren we de CycleHack, waarbij we met 30 fietsenthousiastelingen 48 uur lang concepten en prototypes ontwikkelen om fietsbarrières weg te nemen in de stad. Ook zullen we verdergaan met de Ride to Return. De afgelopen twee jaar gaven we via dit project ruim 20 jongeren met een detentie- en/of verslavingsachtergrond een nieuwe kans, een netwerk (van ondernemers) en uitzicht op een hoopvollere toekomst met een baan of opleiding. De volgende editie zal in Rotterdam plaatsvinden met langdurig werkelozen die door de fiets nieuwe mensen leren kennen en van daaruit uit hun situatie kunnen groeien.

Op naar meer gezamenlijke groei via de fiets. Voorwaarts voor verandering. ∆ ∆ ∆!

Deel dit bericht met je vrienden!