donderdag 2 april 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

De Schouw blijft gewoon De Schouw

1 augustus 2013 (door Geert-Jan Laan)
Maar de plee wordt wel vernieuwd
(Door Geert-Jan Laan)
De Schouw, de roemruchte artiesten- en journalistenkroeg aan de Witte de Withstraat, blijft in volle glorie bestaan. Vanaf 1 augustus 2013 is barkeepster en horecatijgerin Tineke Speksnijder de nieuwe eigenares.

Zij heeft overeenstemming bereikt met voormalig eigenaar Tie Tensen. Er dreigde nog even een proces maar dat is, verstandig genoeg, niet doorgegaan.


De Schouw blijft gewoon De Schouw. Behalve de toiletten. Die zullen op korte termijn worden aangepast.

Nadat het bericht gisteren al via Facebook de wereld werd in geslingerd heeft Tineke Speksnijder vele tientallen dolenthousiaste reacties gekregen. Tineke: ,,Soms leek het wel of sommige mensen het eerder wisten dan ik.”
Uiteraard laat zij de inrichting en de sfeer in De Schouw ongemoeid. Ze gaat wel op korte termijn iets doen aan de toiletten die een opknapbeurt bijzonder goed kunnen gebruiken.

De komende weken kunnen de stamgasten de veelzeggende vaak behoorlijk seksistische graffiti op de muren van zowel het dames- als het herentoilet nog voor de eeuwigheid vastleggen. Want die moeten ook wel zo langzamerhand worden opgeruimd.

Deel dit bericht met je vrienden!

De toekomst is vandaag, de geschiedenis wordt morgen geschreven

Vandaag&Morgen is een uitgave van Stichting Third Road. Steun onze verslaggeving op NL55 INGB 0009 2593 29 t.n.v. Stichting Third Road