woensdag 23 september 2020

webZine over stad, cultuur
en wereld

Foto Hulstkampgebouw komt van www.maisondeboer.com

De radicale locatie

23 september 2019 (door Kees Versteeg)

Fidan Ekiz, presentatrice van De Nieuwe Maan en columniste bij het AD, is gepolst om samen met Jeroen Pauw de NPO-talkshow op de late avond te presenteren die moet gaan concurreren met Beau & Eva op RTL. Ze heeft de NPO laten weten zeer geïnteresseerd te zijn. Of ze ook werkelijk de kans krijgt, weet ze niet. Er zijn meerdere kandidates gepolst.

Ekiz heeft al laten weten dat ze het liefst vanuit Rotterdam zou willen presenteren. Dat is een goed idee. Jeroen vanuit Amsterdam en Fidan vanuit Rotterdam. En waarom dan niet vanuit het Hulstkampgebouw op het Noordereiland? Er is een precedent. Lang geleden, om precies te zijn tijdens het seizoen 1985-1986, presenteerde Sonja Barend vanuit deze oude boter- en kaasfabriek & jeneverdistilleerderij haar live-programma Sonja op Woensdag.

Dat is dus al – schrik niet – 33 jaar geleden. Of de komende bouwwerkzaamheden – er worden 4 luxe appartementen en 24 expat studio’s gebouwd achter en naast dit rijksmonument – een belemmering zouden vormen weet ik niet. Maar het zou mooi zijn: een Rotterdamse met een eigen blik op de wereld, die in Rotterdam voor het aangezicht des Vaderlands haar gasten ontvangt. Je zou er de NPO dan haast gaan van verdenken Rotterdam serieus te nemen – zeker nu het Eurovisie Songfestival ook al deze kant opkomt. Net als Sonja ooit een dappere poging deed om de oversteek te maken. Wat toen mislukte, zou nu misschien wel kunnen slagen. De tijd lijkt er rijp voor.

 

 

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!